Un tânăr de 20 de ani din Sebeș a fost reținut de poliție. Este suspectat că a comis mai multe furturi prin care a cauzat un prejudiciu de 6000 de lei

gratiiPoliţiştii din Sebeş l-au reţinut pe un tânăr din oraş care este bănuit de comiterea, în cursul lunii octombrie, a 5 furturi cu un prejudiciu total de peste 6.000 de lei. Tânărul ar fi profitat de neglijenţa proprietarilor care şi-au lăsat bunurile neasigurate. IPJ Alba revine cu recomandări adresate cetăţenilor, pentru siguranţa locuinţelor şi a autoturismelor proprii.

La data de 7 noiembrie 2016, polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe L.C.P., de 20 de ani, din municipiul Sebeş, ca persoană bănuită de comiterea unui număr de 5 furturi reclamate poliţiei în perioada 7-30 octombrie 2016.  În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în această perioadă, tânărul a pătruns în 4 locuinţe din municipiul Sebeş, profitând de faptul că uşile de acces au fost lăsate de proprietari neasigurate şi a sustras portmonee, în care erau diverse sume de bani şi un telefon mobil.

De asemenea, în data de 28 octombrie, ar fi sustras, dintr-o autoutilitară parcată pe raza localităţii Petreşti, lăsată neasigurată, suma de 200 de lei. Prejudiciul total, cauzat prin faptele lui L.C.P. a fost estimat la peste 6.000 de lei. Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 8 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru a evita furturile din locuinţe şi din auto, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă : 

  • Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
  • Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!
  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri!
  • Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri,staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24667 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*