Un batrân din Alba Iulia a fost “țepuit” de un sfert de miliard de lei vechi. Poliția e pe urmele făptașilor

baniPoliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, marți, 2 aprilie, de către un bărbat de 75 de ani, cu reşedinţa în Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orelor 14,30, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune comisă de persoane necunoscute, în urma căruia a fost păgubit cu suma de 24.500 lei. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale a rezultat că în în jurul orelor 14:30, în timp ce se afla în parcul din centrul municipiului Alba Iulia, reclamantul a fost abordat de o femeie şi un bărbat. Femeia s-a prezentat ca fiind asistenta unui medic din Alba Iulia şi a pretins că-l cunoaşte pe vârstnic, spunând-i că îl poate ajuta să-şi dubleze economiile. Pentru a deveni mai convingătoare, femeia i-a dat victimei telefonul mobil iar aceasta a purtat o conversaţie cu un bărbat care s-a recomandat a fi director şi care i-a confirmat posibilitatea dublării economiilor. În acest fel, victima a fost convinsă să se deplaseze la reședința sa din Alba Iulia de unde a luat suma de 5.100 de euro şi 2.000 de lei, cu care a revenit în parc, unde a înmânat-o celor doi escroci care i-au spus să rămână în acel loc şi să-i aştepte până când se vor întoarce cu suma dublată.  În cele din urmă victima a realizat că a fost înşelată şi a sesizat poliţia. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, poliţia revine cu câteva recomandări adresate, în special celor mai în vârstă dintre cetăţeni:

  • Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale.
  • Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.
  • Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să cumpăraţi cartele telefonice pre-pay şi să transmiteţi codurile de reîncărcare, pentru a intra în posesia unor aşa-zise premii.
  • Încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre semnalmentele persoanelor care vă abordează din senin şi vă propun tot felul de „afaceri”.
  • Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.
  • Dacă aţi fost abordaţi de astfel de persoane sau aţi fost victima unei astfel de infracțiuni, anunţaţi imediat poliţia;

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19044 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*