Un bărbat și o femeie au fost arestați de poliție după ce au furat componente ale instalației feroviare dintr-o haltă din Sebeș

jandarmerieLa data de 4 februarie, ora 16.35, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Vinţu de Jos au fost sesizați cu privire la apariţia unei defecţiuni pe luminoschema de dirijare a traficului feroviar, existând posibilitatea sustragerii de componente din instalaţia bloc linie automată Vinţu de Jos – Sebeş Alba.

În urma activităţilor desfăşurate în colaborare cu Secţia de Jandarmi Sebeş, s-a reuşit prinderea, în flagrant, a autorilor, în persoana lui Laura E., de 33 de ani şi Vasile G., de 39 de ani, ambii din municipiul Sebeş, judeţul Alba.

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că au distrus şi sustras doi picheţi de alimentare a instalaţiilor electrice de dirijare şi semnalizare a circulaţiei feroviare, creând un prejudiciu în valoare de 1874 lei.

Faţă de cele două persoane s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „distrugere sau semnalizare falsă” şi „furt calificat”, fapte prev. și ped. de art.332 alin.1 , art. 228 alin.1,art.229 alin.1, lit.f din Codul Penal, fiind luată totodată şi măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Joi, 5 februarie, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, propunere care a fost acceptată, dispusunandu-se cercetarea Laurei E., sub control judiciar, iar față de Vasile G., s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21847 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*