Un bărbat dn Ocna Mureș a provocat un accident rutier. Trei persoane au fost rănite

La data de 24 septembrie 2018, în jurul orei 17.15, pe Drumul Național 1, la kilometrul 419, în afara localităţii Decea, un bărbat de 53 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (curbă şi carosabil umed), a pierdut controlul asupra autoturismului şi a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism ce era condus de un bărbat de 56 de ani, din municipiul Hunedoara.

În urma accidentului, o femeie de 50 de ani, din Ocna Mureş, pasageră în primul autoturism şi doi bărbaţi de 69 şi 47 de ani pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare şi au fost transportaţi la spitalul din Aiud, pentru îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aduce în atenţia conducătorilor auto câteva recomandări pentru circulaţia în condiţii meteorologice nefavorabile, specifice toamnei: 

  • Reduceţi viteza pe timp ploios! În condiţii de carosabil acoperit cu apă, în urma ploilor, specifice toamnei, poate să apară fenomenul de acvaplanare. De asemenea, distanţa de frânare creşte, iar riscul de derapaj în curbe este ridicat.
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic! În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
  • Înainte de efectuarea oricărei manevre, asiguraţi-vă temeinic!

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21811 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*