Un bărbat din Cugir este bănuit că a comis 11 fapte de înșelăciune. Ar fi contractat lucrări de construcții și a prejudiciat mai multe persoane cu peste 40.000 de lei

baniPoliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba au finalizat cercetările şi au propus emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat pentru fapte de înşelăciune. Acesta ar fi contractat mai multe lucrări de construcţii şi amenajări, ar fi încasat avansuri şi nu şi-ar mai fi achitat obligaţiile. Au fost înşelate astfel 11 persoane, iar prejudiciul total a fost estimat la peste 40.000 de lei. 

La finalul lunii octombrie 2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au finalizat cercetările faţă de S.L., de 30 de ani, din Cugir, bănuit de comiterea unui număr de 11 fapte de înşelăciune. Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie –iulie 2016, S.L. a pretins că oferă servicii de renovarea imobiliară, termoizolare, lucrări în domeniul instalațiile sanitare, de gaz și electrice, promovându-le prin afișe postate pe stâlpii şi la intrarea în scări de bloc din municipiul Alba Iulia dar şi prin anunţuri postate pe internet.

Bărbatul se întâlnea cu potenţialii clienţi, pentru stabilirea detaliilor privind lucrările de renovare, iar cu ocazia acestor întâlniri încerca să obțină, sub diferite pretexte, contravaloarea lucrărilor sau o sumă de bani, cât mai mare, cu titlul de avans. Ulterior, fie nu mai efectua deloc lucrarea, fie efectua lucrări derizorii de pregătire a acesteia, făcute cu intenția de a câștiga încrederea cocontractantului şi pentru a obține de la acesta alte sume de bani. Într-una din situaţii, păgubitul i-a încredințat materiale de construcţii, pentru a le folosi la renovarea unui imobil, însă S.L. şi le-a însușit.

Într-o altă situație, unul dintre păgubiţi a ajuns la o înțelegere cu S.L., ca, pentru o parte din valoarea lucrării de renovare, să-i cedeze un autoturism. Pentru a se putea stabili prețul autoturismului s-a convenit ca S.L. să-l preia pentru a-l duce la o diagnoză auto, însă ulterior a refuzat să-l mai restituie. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit, de asemenea, că bărbatul se angaja să efectueze lucrări la instalația de gaz și instalația electrică, cu toate că nu era autorizat să efectueze acest tip de lucrări şi că nu avea salariaţi, cu toate că dădea asigurări persoanelor cu care contracta, că lucrarea va fi finalizată într-un termen foarte scurt deoarece are mai multe echipe de muncitori specializaţi.

Prejudiciul provocat astfel, unui număr total de 11 părţi vătămate, a fost calculat la suma de 40.151 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de emitere a rechizitoriului şi trimitere în judecată a lui S.L., pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută de art. 244 alin. 1 și 2 Cod Penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal (11 fapte în concurs).

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*