Un bărbat din Alba Iulia, pe numele căruia autorităţile franceze au emis mandat european de arestare a fost depistat de poliţiştii din Alba

POLITIE - RAZIEUn bărbat din Alba Iulia, pe numele căruia autorităţile franceze au emis mandat european de arestare pentru furturi de utilaje agricole şi constituirea de grup infracțional organizat, a fost depistat de poliţiştii din Alba. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 30 ianuarie 2017, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au pus în executare un  mandat european de arestare emis de autorităţile franceze, pe numele unui bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, pentru comiterea mai multor furturi de utilaje agricole. Cel în cauză este bănuit că, în perioada martie 2013- ianuarie 2016, împreună cu alte persoane, a constituit un grup infracțional organizat şi a comis mai multe furturi de utilaje agricole, aparținând unor societăți comerciale de pe teritoriul Franței. Magistraţii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Marți, 31 ianuarie 2017, urmează să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autorităţile judiciare din Franţa. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19738 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*