Un bărbat din Alba Iulia a găsit la Abrud un telefon de circa 2000 de lei. Omul e cercetat acum de poliție

Mircea Trifu

Poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat din Alba Iulia ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.  Acesta ar fi găsit un telefon mobil şi nu l-a predat, în termen de 10 zile, celui ce l-a pierdut sau autorităţilor.

La data de 6 martie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că,  în noaptea de 17 spre 18 februarie 2018, bărbatul ar fi găsit un telefon mobil, în valoare de 2.000 de lei, ce fusese pierdut, pe o stradă din Abrud, de către un tânăr.

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile, prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*