Un altfel de candidat. Profesorul și omul de afaceri Viorel Coman, candidatul din partea Mișcării Populare pentru primăria Sebeș

candidat viorel coman 01Vineri, 4 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă – o conferință în care pentru prima oară în ultima vreme chiar s-a simțit energia aia pozitivă, optimistă, și nu acea energie politicianistă, uneori cu gust de vomă cu care ne-au obișnuit o parte din politicieni  – a fost anunțat candidatul la primăria Sebeș din partea Mișcării Populare.

Este vorba de profesorul și omul de afaceri Viorel Coman, un om care, se pare că poate și vrea să schimbe ceva, în bine.

Viorel Coman are 57 de ani, a făcut liceul în Bistrița și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Fizică. A lucrat în Sebeș, ca și profesor, timp de 20 de ani, iar din 2003 a trecut ăntr-un business privat și și-a creat propria afacere, mai exact o firmă de contrucții. Pe lângă asta, Coman este și un împătimit al golfului, el reprezentând România la Campionatul Mondial de Golf de la Sydney în 2004.

Viorel Coman vrea un proiect pe termen lung pentru municipiul Sebeș

La întrebarea de ce se află pe acest scaun și de ce candidează, întrebare cu care de altfel a venit el însuși, acesta a răspuns că la Sebeș este nevoie de „proiecte pe termen lung” și nu de „proiecte pompieristice”, adică „cârpeli” care rezolvă probleme pe moment.

„În perioada în care am lucrat ca antreprenor, evident, ne-am întâlnit cu diverse probleme legate de comunicarea între noi, ca antreprenori, și Primăria municipiului Sebeș. În această perioadă am construit aproape 200 de locuințe. Ne-am axat pe locuințe familiale, nu pe construcții mari. În această perioadă, zilnic, săptămânal, am avut o relație cu primăria din Sebeș. Toate aceste proiecte, care se desfășoară în Sebeș sunt proiecte pe care le-aș numi pompieristice. Toate se adresează metaforic spus, în a cârpi ceva, în a finaliza ceva, în a vopsi ceva, în a rezolva problema pe moment. Nimeni nu se gândește la proiecte pe termen lung.”, a spus Viorel Coman.

candidat viorel coman 02Coman vrea să facă din Sebeș un oraș european. Vrea să clădească ceva ce va exista și pentru următoarele generații

„Ce înseamnă un oraș european? Noi cei care suntem implicați în construirea, refacerea lui, să gândim toate aspectele nu pentru mâine, nu pentru următorii 4 ani. Vă dau cel mai bun exemplu, o locuință va fi folosită aproximativ 4 generații. Ce înseamnă acest lucru? că avem o responsabilitate uriașă! Dacă ai proiectat-o corect, cei care vor veni după tine o să-ți mulțumească”, a precizat Coman.

Candidatul Viorel Coman nu vrea scaunul primăriei pentru leafă

„Eu nu sunt aici nici să cer salariu, nici remunerație, nici beneficii. Aș dona salariul meu la o societate de copii, iar dacă orașul, în 40 de ani, mi-a dat nenumărate satisfacții și m-a susținut, îmi doresc să pot da ceva înapoi”, a spus acesta.

Unul din proiectele de pe agenda candidatului Mișcării Populare la Sebeș este modernizarea intrărilor în municipiu, dinspre Deva, Sibiu și Alba Iulia, acesta precizând că municipalitatea are fonduri pentru astfel de investiții. A precizat că vrea să ofere orașului o „formă europeană”, iar acest lucru include, obligatoriu, și modernizarea străzilor.

Pentru a încheia într-o notă personală, aș vrea să spun că este unul din puținii candidați care a venit la fața de masă fără promisiuni, îmbârligături și cuvinte care din care mai alese. A venit ca un om în care aș vedea un primar care dorește binele cetățenilor, al orașului și al bunului mers al acestuia. Fără aruncări dintr-alea rotite și pe sub mână dintr-o parte în alta a bunurilor și banilor cetățenilor.

Să fie într-un vot bun!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*