ULTIMA ORĂ! Va fi pusă în funcțiune prima linie completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba

Va fi pusă în funcțiune prima linie completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba va pune în funcțiune, în următoarele zile, o linie completă de testare pentru identificarea cazurilor de COVID-19, prima de acest tip din județ.
Linia completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 a fost recepționată de către DSP Alba. În următoarele zile personalul medical va beneficia de instructaj complet, în vreme ce aparatura va fi calibrată și se vor realiza o serie de teste, de probă, premergătoare diagnosticării posibilelor cazuri de boală. Personalul care va deservi aparatura este compus din specialiști din cadrul Laboratorului de Diagnoză și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba.
Aparatura și echipamentele de specifice au ajuns în județul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și a Universității Politehnice București. Pe această cale, mulțumim pentru implicare Consiliului Județean Alba și parlamentarilor care au sprijinit acest demers.
Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiției de caz.
 DSP Alba transmite, cu această ocazie, multumiri si celor de la DSV si anunta că va depune toate eforturile necesare pentru diagnosticarea cazurilor de boală și, implicit, pentru protejarea sănătății populației, au anunțat, vineri, reprezentantii institutiei.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 27271 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*