Trupa Phoenix a confirmat participarea la Festivalul Cetăților Dacice. Evenimentul are loc în perioada 20-21 iunie, la Cricău

DAN_0986În perioada 20-21 iunie, la Cricău va avea loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice, eveniment al cărui scop este promovarea patrimoniului dacic și a județului Alba. Întrecerile dacice, reconstituirile luptelor daco-romane, expozițiile de arme, târgurile de meșteșuguri, atelierele antice, dansurile și ritualurile dacice, concerte extraordinare și multe altele îi vor bucura pe cei prezenți pe toată perioada festivalului. În ceea ce privește concertele, prima confirmare este cea a trupei Phoenix, care va susține un super concert.

Citește și Foto: „Festivalul Cetăților Dacice ” a ajuns la final. Cricăul a câștigat competiția

De asemenea, ca în fiecare an, echipele din cele cinci cetăți dacice din județ: Ighiu, Cricău, Cetatea de Baltă, Săsciori și Cugir, se vor întrece în diferite probe precum „Arcul viteazului”, „Rapid şi puternic”, „Suliţaşul cetăţii”, „Cel mai iute de picior”, „Braţul de fier”, „Luptătorul”, „Îndemânare şi curaj”, „Să ne unim forţele”, „Voinicul din cetate” sau „Cărăuşii cetăţii.

Foto: Atmosferă de povestit nepoților, sâmbătă, la “Festivalul Cetăților Dacice” de la Ighiu

Conform regulamentului stabilit de organizatori, începând din acest an, festivalul se va desfășura, prin rotație, în toate localitățiile participante. Ordinea locațiilor va fi stabilită în urma unei trageri la sorți.

Programul COMPLET al festivalului va fi făcut public de cître organizatori în perioada imediat următoare, moment în care îl vom aduce în atenția cititorilor noștri.

Citește și Ighiul a câștigat Festivalul Cetăților Dacice și va fi gazda ediției de anul viitor a evenimentului

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22032 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*