Très Court International Film Festival. A 24-a ediție, din 10 în 12 iunie, la Alba Iulia

Întreaga echipă a Très Court International Film Festival lucrează la foc continuu pentru a vă prezenta cele mai bune filme de maxim 4 minute în cadrul celei de-a 24e ediții a festivalului, care va avea loc din 3 în 12 iunie 2022 în peste 40 de orașe din întreaga lume și în 7 orașe din România: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Iași, Odorheiu Secuiesc și Râșnov.

 

Din Los Angeles la Santiago de Chile, din India în România, de la Paris și până în Noua Caledonie, publicul va vibra în ritmul scurt metrajelor care, anul acesta mai mult ca niciodată, vor revela talentul și pertinența unei noi generații de cineaști.

 

Să spui o poveste în maximum patru minute – titlu și generic inclus – poate părea improbabil. Și totuși: într-o epocă a vitezei, în care schimbările climatice, sociale, tehnologice sunt în centrul reflecțiilor și discuțiilor, regizorii și regizoarele își exersează virtuozitatea prin acest format compact, care merge direct spre ceea ce e esențial. Festivalul este o oportunitate pentru tinerii creatori de a fi difuzați pe marile ecrane în fața spectatorilor din lumea întreagă. Este însă și ocazia pentru spectatori de a râde, de a plânge, de a se emoționa, de a-și pune întrebări sau chiar de a fi șocați de subiectele tratate cu forță, cu umor, cu curaj, sau cu poezie.

 

Acest eveniment mondial ajunge la peste 15 000 de spectatori de pe cele 5 continente. La finalul festivalului, vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiul Internațional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor.

 

Anul acesta, la Alba Iulia, veți putea descoperi:
Vineri, 10 iunie: Selecția Familiala și Competiția Internațională 1
Sâmbăta, 11 iunie: Selecția „Să râdem” (Înainte de sfârșitul lumii) și Competiția Internațională 2
Duminică, 12 iunie: Selecția documentara, Competiția Paroles des Femmes
Proiecțiile se vor desfășura și în caz de vreme nefavorabilă, în aer liber, în spațiu acoperit.
Intrarea este LIBERA!
Organizatorii festivalului sunt Insitutul Francez Cluj Napoca, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și cu Asociația RYMA.

Eveniment organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE.

Organizatori locali: Primaria Municipiului Alba Iulia in parteneriat cu Asociația RYMA (Alba-Iulia).

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*