Trei străzi din cartierul Oarda au fost reabilitate

Lucrările de reparații capitale la străzile Biruinței, Busuiocului și Dumbrăviței din cartierul Oarda au fost finalizate și recepționate la începutul acestei săptămâni.

Reabilitarea constă în asigurarea unor condiții optime de siguranță pentru circulația auto și pietonală, precum și pentru dezvoltarea economică a cartierului Oarda.În privința măsurilor de protecția mediului înconjurător s-au rezolvat problemele de îndepărtare a prafului în perioadele secetoase ale anului, evitarea inundării gospodăriilor în perioadele ploioase, precum și consolidarea platformei drumului și a taluzurilor.

Soluția aleasă și pusă în practică de constructor prezintă ca avantaje: versatilitatea rigolei carosabile de a avea rolul fie de acostament, fie de trotuar, în funcție de necesități. De asemenea s-a eliminat crearea de denivelări și de discontinuități ale părții laterale a străzii, nemaifiind nevoie de realizarea podețelor de acces către proprietăți. Având în vedere pantele foarte mici de pe traseu, realizarea rigolei carosabile în varianta monolit va asigura conducerea apelor pluviale.

Contractul de lucrări a fost încheiat cu Elis Pavaje SRL Petrești având finanțare de la bugetul local și bugetul de stat. La valoarea contractului de lucrări (10.134.402,00 lei TVA inclusă) s-a realizat o economie de aprox. 3 milioane lei, rezultată din diminuarea cotei TVA, respectiv lucrări estimate, dar nenecesare, ajungându-se la o valoare de aproximativ 7,5 milioane lei.

„Pot să spun că încă o investiție demarată de administrația din Alba Iulia a fost finalizată, iar rezultatul este unui spectaculos: drumuri mai bune, mai sigure, probleme de mediu rezolvate și nu în ultimul rând economii la valoarea contractului. Rezultatul investițiilor pentru comunitatea ordeană îl vom regăsi în creșterea calității vieții locuitorilor, care vor trăi acum într-un cartier mai modern.” – Voicu PAUL, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Principalele caracteristici tehnice ale investiției:

Str. Biruinței – lungimea 1600 m, suprafețe: carosabil = 11689 m2, trotuare = 6620 m2, parcaje = 2320 m2, zone verzi = 1454 m2, canalizație tehnică = 4935 m;

Str. Busuiocului – lungimea 303 m, suprafețe: carosabil = 1592 m2, trotuare = 569 m2, parcaje = 0 m2, canalizare pluvială = 303 m, canalizație tehnică = 768 m;

Str. Dumbrăviței – lungimea 1032 m, suprafețe: carosabil = 7031 m2, trotuare = 2773 m2, parcaje = 0 m2, zone verzi = 131 m2, canalizație tehnică = 5183 m.

Valoarea totală a investiției este de aprox. 7,8 milioane lei, din care prin PNDL 2018-2020 a fost asigurată finanțare în sumă de aprox. 6,2 milioane lei.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*