Trei persoane din Alba, reținute de poliție. Au înșelat firme de asigurări prin înscenare de accidente rutiere

politieTrei persoane au fost reţinute, fiind cercetate pentru comiterea mai multor infracţiuni, în cauza privind prejudicierea a 3 societăţi de asigurare.

În urma probatoriului administrat în cauză, în cursul zilei de marți, 23 iunie au fost reţinute 3 persoane faţă de care s-a propus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „înşelăciune”, „tăinuire”, „fals în declaraţii”, „uz de fals”, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 24 iunie, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Faţă de una din cele 3 persoane s-a dispus extinderea urmăririi penale şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, întrucât în cadrul percheziţiei domiciliului acesteia au fost găsite o armă de vânătoare şi 64 de cartuşe pentru această armă , precum şi un pistol cu gaze cu 55 de cartuşe.

Cercetările continuă.

Informaţii de background:

Din probele administrate până în prezent în cauză a rezultat că în perioada anilor 2011-2012, un bărbat de 33 de ani, din comuna Mihalţ, judeţul Alba, a înscenat 3 accidente rutiere în care au fost implicate maşini de lux, pentru care erau încheiate asigurări obligatorii şi Casco.

Pentru a induce în eroare autorităţile şi firmele de asigurare, J.R.I., a declarat că la volanul autoturismelor implicate în accidente se aflau alte persoane, aspecte confirmate de persoanele respective.

În acest fel, cei cinci au încasat, fără drept suma de 188.000 lei cu titlu de despăgubiri, în dauna a 3 societăţi de asigurare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*