Trei femei care cerşeau din poartă în poartă în Alba Iulia, sancționate de jandarmi. Provin dintr-o comunitate care locuiește temporar pe malul râului Ampoi

Mircea Trifu

cersitCerşetoarele provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul Râului Ampoi, la intrarea în Alba Iulia dinspre Drâmbar. Începând cu ora 09.00 au început să bată la uşile locuinţelor de pe strada Petre Ispirescu din municipiul reşedinţă de judeţ cerând mâncare, haine şi bani. Deoarece erau extrem de insistente, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj de jandarmerie. Niciuna nu părea a se afla în imposibilitatea de a desfăşura o activitate lucrativă legală, prin urmare li s-a adus la cunoştinţă că vor fi sancţionate pentru practicarea cerşetoriei. Identificate ca fiind Marinela C. (28 de ani), Argentina C. (38 de ani) şi Ancuţa L. (26 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Panticeu, jud. Cluj, au fost sancţionate cu câte o amendă în valoare de 100 de lei. Erau însoţite de o minoră de 13 ani, iar mama acesteia, Angela C. (48 de ani), a fost la rândul ei sancţionată contravenţional tot cu o amendă în valoare de 100 lei pentru că nu şi-a supravegheat fiica.

Reamintim cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică şi atragem atenţia că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. De asemenea, subliniem faptul că majorul care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*