Trei femei au furat bani dintr-o casă din Poiana Aiudului. Recomandări din partea poliției!

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud le-au prins, în flagrant, pe 3 femei din judeţele Mureș şi Cluj, care au furat dintr-o locuinţă din Poiana Aiudului, suma de 1.250 de lei. Acestea au profitat de faptul că victima, pe perioada cât la lipsit de acasă, a lăsat cheia sub preş.

La data de 24 februarie 2019, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au fost sesizaţi, prin 112, de către o femeie de 73 de ani, din Poiana Aiudului, cu privire la faptul că, pe perioada cât a fost plecată la biserică, din locuinţa sa a fost sustrasă suma de 1.250 de lei.

Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare, iar la scurt timp, pe raza localităţii Livezile, au depistat 3 femei, de 20, 41 şi 55 de ani, prima din Târgu Mureş, iar celelalte două din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj, asupra cărora a fost găsită suma de 1.250 lei, provenită din furt.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele 3 femei ar fi profitat de faptul că victima şi-a lăsat cheia de la locuinţă sub un preş, ar fi pătruns în locuinţă şi ar fi sustras banii.

Prejudiciul a fost restituit păgubitei, iar faţă de cele 3 femei, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, poliţia vă recomandă:

       Verificaţi la plecarea de acasă dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei – geamuri închise, uşi încuiate;

       Nu lăsaţi cheia de la uşa de acces în locuinţă în locuri uşor accesibile (sub preş, în cutia de scrisori, ghivece cu flori) deoarece hoţii speculează asemenea obiceiuri.

       Dacă observaţi că cineva dă târcoale casei sau încearcă să pătrundă în locuinţă, sunaţi imediat la Poliţie .

       Dacă la uşa voastră se prezintă comercianţi ambulanţi, care vă oferă sau se arată interesaţi să cumpere diferite obiecte, sub nici o formă nu le permiteţi accesul în locuinţă!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25011 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*