Trei elevi albaiulieni vor participa la Sesiunea de Selectie Nationala a Parlamentului European al Tinerilor Romania 2013

general assemblyParlamentul European al Tinerilor (EYP) este o organizatie internationala care functioneaza sub patronajul onorific al dl. Martin Schulz, presedintele Parlamentului European si a dl. Thorbjørn Jagland, secretar general al Consiliului Europei. Avand drept scop incurajarea exprimarii opiniilor pr oprii legate de constituirea Europei unite, EYP ofera fiecarei delegatii o tema de comitet pe baza careia elevii trebuie sa redacteze o rezolutie.

In acest an, o delegatie formata din 11 elevi, insotiti de prof. Cetean Daniela, au reprezentat atat liceul de la care provin, cat si judetul Alba la Sesiunea Regionala de Selectie Transilvania.  Delegatia albaiuliana s-a numit PECH, constituind Comitetul pe Probleme de Pescuit.  Acestia au redactat o rezolutie care sesiza existenta unor probleme precum aciditatea in crestere a oceanelor, zgomotul subacvatic, cazurile numeroase de modificari genetice in randul pestilor, toate acestea ducand, intr-un final, la cresterea numarului oamenilor intoxicati si au propus diverse solutii pentru fiecare dintre cele mentionate anterior.

teambuildingFiecare sesiune ofera sansa de a invata lucruri noi, de a lega prietenii frumoase si de a aprecia traditiile din alte zone. Pentru toate acestea exista momente specifice precum: Teambuilding – diverse jocuri cu rol de socializare, cunoastere si formare a unei echipe unite, Village, activitate in cadrul careia delegatiile trebuie sa prezinte un moment artistic si specilitati culinare specifice zonei din care provin sau General Assembly,  cand rezolutiile sunt prezentate, aparate si votate, fiind de ajutor cunostiinte in domeniul dezbaterilor. De asemenea, toate comitetele au in componenta lor cate un muzician care, in seara concertului, sustine un moment artistic. Un element important este faptul ca intreaga sesiune se desfasoara in limbile engleza si franceza, fapt care transforma totul intr-o ocazie perfecta pentru imbunatatirea cunostiintelor lingvistice.

Membrii delegatiei  din judetul Alba multumesc pe aceasta cale Primariei Municipiului Alba Iulia, pentru sprijinul acordat participarii delegatiei la Busteni, unde a avut loc prima etapa.  Noi le uram bafta celor 3 albaiulieni, Ligia Novacean, Andrei Popoviciu si Andrei Isaila, dorindu-le sa aiba o evolutie cat mai buna la Selectia Nationala si speram sa aflam ca au fost selectati si pentru Sesiunea Internationala.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21480 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*