Traseele potrivite pentru o excursie in Delta Dunarii

Inainte de a ajunge in Delta Dunarii, turistii trebuie sa parcurga anumiti pasi. In primul rand, trebuie sa isi raspunda la o serie de intrebari: de ce aleg Delta ca destinatie de vacanta, unde se vor caza, ce obiective turistice vor vizita, ce activitati vor intreprinde in Delta si care sunt sansele sa isi gaseasca linistea in cele cateva zile petrecute aici?

Dupa ce au aflat raspuns la toate aceste intrebari, turistii au o alta misiune: aceea de a cauta cazare si trasee de parcurs in Delta Dunarii. La ambele misiuni, pensiunea Akropolis detine raspunsurile. Unitatea de cazare ofera nu numai spatii de relaxare foarte confortabile pentru turisti, ci le si ofera acestora posibilitatea de a se bucura de frumusetile naturii, prin excursiile organizate in Delta.

Excursii in Delta Dunarii – ce trasee sa aleaga turistii?

Turistii care ajung in Delta pentru prima data nu stiu unde ar trebui sa ajunga pentru a nu rata niciuna din frumusetile naturii salbatice. Dupa o cautare temeinica pe internet, turistii se pot orienta catre pensiunea Akropolis, care le ofera acestora excursii cu salupa in locuri minunate din mijlocul naturii. De regula, aceste trasee dureaza cateva ore si includ si un pranz pescaresc traditional si delicios, cu nelipsitul bors de peste proaspat.

Excursiile din Delta la Platforma La Scaunele si la Lacul Nebunu, precum si la Padurea Letea sau la Mila 23 sunt cele mai apreciate de turisti, atat de cei care vin pentru prima data in Delta, cat si pentru cei care sunt au mai parcurs aceste trasee.

Ce trebuie sa stii inainte de o excursie in Delta Dunarii?

Inainte de a veni in Delta, turistii trebuie sa se intereseze foarte bine de anumite aspecte care i-ar putea costa scump. Spre exemplu, nu au voie sa campeze in perimetrul Rezervatiei Deltei Dunarii, cu exceptia locurilor dotate si amenajate in mod corespunzator. Mai mult decat atat, turistii trebuie sa stie ca au posibilitatea de a opta intre zeci de trasee din rezervatie, atat pe apa, cat si cu un mijloc de transport rutier.

In cadrul traseelor din Delta Dunarii sunt si rezervatii care nu pot fi vizitate decat in scopuri stiintifice, iar accesul persoanelor fizice este interzis. Aceste rezervatii includ o parte din padurile Letea si Caraorman, precum si cateva plaje virgine. Excursiile in Delta Dunarii se vor dovedi un real succes numai daca turistii vor respecta aceste reguli si daca isi vor indrepta atentia spre gasirea celor mai bune oportunitati de a intra in comuniune cu natura, de a se relaxa, de a scapa de stresul provocat de peisajul citadin, de agitatie si de multimea de masini, de aerul poluat si de zgomotul infernal.

Atunci cand nu sunt plecati in excursie pe unul dintre traseele propuse de reprezentantii pensiunii Akropolis, turistii pot face o plimbare pe faleza Dunarii, pot vizita Muzeul de Istorie si Arheologie, pot alege sa afle cate ceva despre traditiile locale si din istoria acestora in Muzeul de Etnografie si Arta Populara.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20614 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*