Transilvania, tara de dincolo de paduri.

Mircea Trifu

Pana si numai acest simplu cuvant, Transilvania, invoca imaginile unui taram mitic al padurilor populate cu lupi si al castelelor bantuite, cadru al unui film gotic de groaza. In realitate, Transilvania este si o regiune bogata in folclor si traditii, prietenie si ospitalitate, mister si romantism. Satele, care parca vin direct din paginile unei povesti, sunt oaze de liniste si pace si marturii ale veacurilor trecute. Orase medievale, vechi cetati si biserici fortificate pazesc acest taram inconjurat de salbaticia aspra a Carpatilor, un ultim bastion pentru multe din animalele si pasarile salbatice ale Europei si un paradis al aventurii. Dorim sa va invitam sa descoperiti Transilvania noastra, un taram in care va veti simti bineveniti intotdeauna. Transilvania este una din cele mai fascinante regiuni ale Europei si poate cel mai bine pastrat secret a acestui continent – daca ati fost si numai odata, aproape sigur veti fi dependenti!

Clubul „La Mesteceni” va asteapta pentru o aventura calare in inima Transilvaniei, locul in care mitul se intalneste cu istoria.

Nimic nu este mai frumos decat linistea satelor transilvane unde traditiile romanesti se combina cu civilizatiile germana si maghiara. Numai aici, unde timpul parca a incremenit iar oamenii traiesc intr-un ritm aparte, al unui calendar ancestral, natura isi ofera frumusetea salbatica celor ce indraznesc sa o caute. Aici, calul a crescut odata cu omul si i-a fost alaturi si continua sa ii fie alaturi in toate calatoriile sale.  Aici, omul s-a insotit cu calul pentru a-si sporii si apara lumea. Aici, oameni si cai, impreuna, calaresc in eternitate. Nobila arta a calaritului, de-o varsta cu istoria, va ofera in Transilvania, oportunitatea de a vizita locuri in care modernitatea slujeste omul fara a-l inlantui si de a asista la traditii a caror origine se pierde in negura timpului. Caii va vor purta pe cararile mitice ale istoriei acestor meleaguri.  In Transilvania, Natura vi se ofera fara rezerve iar oamenii sunt deschisi si va vor adopta imediat. In satele transilvane sau la stanele din munti nu va veti simti straini sau instrainati, ci va veti simti acasa, in linistea, pacea si simplitatea unui camin pierdut si regasit. O excursie calare in inima Transilvaniei este o experienta aparte. Caii va vor purta prin paduri neatinse de om, pe coastele insorite ale dealurilor, pe crestele muntilor si prin vaile raurilor repezi.

Veti putea face baie in lacuri glaciare si veti putea simti gustul apelor ce izvoresc din versantii muntilor. Marile peisaje, extraordinarele deschideri care alterneaza cu vai pe care soarele nu le vede niciodata, vor fi tot atatea prilejuri de contemplare si de aducere aminte. Pe cararile muntilor si printre arborii padurilor veti putea admira animalele salbatice in habitatul lor natural. Aici, in inima Transilvaniei, cerul zambeste oamenilor si pamantului. Sursa: www.riding-adventures-transylvania.com/ro/

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*