Toxiinfecția alimentară produsă la o sală de nunți din Alba Iulia a fost cauzată de prezența germenului Salmonella. Concluziile DSP Alba

dsp-albaDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că toxiinfecția alimentară produsă în data de 27 mai 2017 la o sală de nunți din Alba Iulia a fost cauzată de prezența germenului Salmonella în aperitivele reci servite invitaților
Totodată, la examenele coprobacteriologice efectuate angajaților, o persoană a fost depistată cu Salmonella pozitivă, deși avea analizele corespunzătoare la zi. Germenele a apărut ulterior, după efectuarea controlului periodic.

În tot acest interval de timp, unitatea a efectuat operațiuni de dezinfecție la toate sălile de evenimente, iar marți, (06.06.2017) inspectorii DSP au prelevat zece probe de sanitație, în vreme ce peste 100 de persoane angajate la sălile de evenimente deținute de patron au fost coprocultați, la cererea acestuia.

La nunta respectivă au participat 340 de persoane, dintre care un număr de 86 de cazuri s-au prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean Alba Iulia, iar 17 au fost internate în secția contagioase.

Sancțiunea aplicată de inspectorii DSP Alba a fost de 15.000 de lei și s-au făcut următoarele recomandări: evitarea meniurilor periculoase pe sezonul cald, coprocultarea periodică a angajaților, asigurarea lanțului frig pentru materiile prime și produsul finit, măsuri de dezinfecție și igienizare periodice.

În scopul evitării unor astfel de incidente, administratorul sălii de nunți va efectua analizele periodice prin laboratorul DSP Alba și va urma întocmai recomandările inspectorilor sanitari.
Biroul de presă al DSP Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21856 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*