TNL Alba Iulia: Ne unim pentru a susține educația! Zeci de albaiulieni au donat peste două mii de cărți

Luni, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, tinerii liberali din Alba Iulia au organizat o acțiune de strângere de cărți, în cadrul proiectului “Unibook – Ne unim pentru a susține educația”. Acest proiect a debutat vineri, 20 aprilie, atunci când organizatorii au împărțit cărți în diferite zone ale orașului și chiar în mijloacele de transport în comun, încurajând albaiulienii care le primeau să facă, la rândul lor, o astfel de donație în cadrul evenimentului.

La standul amenajat în Piața Cetății, zeci de albaiulieni au donat peste două mii de cărți, iar pentru asta le mulțumim, în numele copiilor care, în scurtă vreme, se vor bucura de ele. Printre cei care au făcut donații s-au numărat și primarul municipiului Alba Iulia, domnul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa și consilierii locali Raul Tudorașcu, Alin Ignat și Cătălin Hașa.

Cu ajutorul Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba, cărora le mulțumim pentru implicare, cărțile vor ajunge în Republica Moldova, în comunități în care bibliotecile fie lipsesc, fie nu reușesc să ofere copiilor bucuria de a citi, pe măsura nevoilor lor.

Președintele TNL Alba Iulia, Robert Bandi are convingerea că “UNIBOOK este un proiect pentru educație. Credem că viitorul României se construiește prin tineri și printr-un sistem de educație puternic, motiv pentru care, prin campania noastră de strângere de cărți, încurajăm cititul și încercăm să aducem un zâmbet pe fața copiilor care nu au acces la o bibliotecă”.

TNL Alba Iulia nu este la primul proiect de acest gen, reușind, în toamna anului trecut, să strângă peste o mie de cărți, pe care le-au donat elevilor de la școlile din Șard și Ighiu, iar astfel de inițiative vor continua și în viitor.

Biroul de presă al TNL Alba Iulia

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17759 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*