Tinta PP-DD Alba pentru alegerile din 9 decembrie este sa obtina un post de senator si doua de deputat

In cursul saptamanii care se incheie astazi , Organizatia judeteana Alba a Partidului Poporului Dan Diaconescu a trecut prin doua evenimente care redefinesc relatia acesteia cu cetatenii judetului nostru.  Astfel, duminica, 23 septembrie, s-au reunit intr-o sedinta extraordinara toti alesii locali PP-DD si presedintii de organizatii din judet. In aceasta intalnire a fost analizata activitatea consilierilor judeteni, a vice-primarilor si consilierilor locali si evaluata implicarea acestora in rezolvarea problemelor comunitatii. Luand in calcul aceasta evaluare, precum si rezultatele obtinute de organizatiile locale in campania din mai-iunie 2012, s-a decis reconfigurarea Biroului Permanent Judetean. Doi vicepresedinti si noua membri simpli din fostul BPJ nu se mai regasesc in actuala formula. Acestia au fost inlocuiti cu reprezentanti ai organizatiilor Cugir, Zlatna, Aiud, Ocna Mures, Bistra, Rosia de Secas, Noslac, Ponor, Calnic, Garda de Sus si Lunca Muresului.

 De asemenea, la cererea conducerii centrale, intarita de toate organizatiile locale, Cornel George Comsa s-a intors in pozitia de Presedinte al PP-DD Alba. Vice-primarul municipiului Alba Iulia Dorin Serdean este noul Prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene iar consilierul judetean Horatiu Bibolar a devenit Secretar Executiv.  In formula noua, Biroul Judetean de Coordonare a fost convocat de conducerea centrala a partidului la Bucuresti, miercuri 26 septembrie. S-au stabilit criteriile de selectie a candidatilor PP-DD Alba pentru Senat si Camera Deputatilor, intre acestea cele mai importante fiind  performanta administrativa si politica in fata cetatenilor in primele luni de mandat, competenta profesionala si personala si implicarea in rezolvarea problemelor pe care cetatenii le-au adus in atentia oamenilor nostri de partid. Nu s-au facut propuneri nominale pentru cele 7 colegii din judet, insa nu este exclus ca intre candidati, pe langa membrii actuali de partid, PP-DD Alba sa invite la o competitie deschisa si personalitati ale vietii civile, neimplicate politic deocamdata, dar care merita sa reprezinte judetul Alba in Parlamentul Romaniei.

 Tinta PP-DD Alba pentru alegerile din 9 decembrie este sa obtina un post de senator si doua de deputat, tinta perfect tangibila in conditiile in care PDL si PNL sunt aliate la nivelul judetului Alba, iar ARD si USL practic nu functioneaza, desi sub aceste sigle vor candida, si in Alba, oameni din sapte formatiuni politice. Mai mult, in interiorul ARD, PDL duce in spate responsabilitatea unor formatiuni inexistente sociologic si organizational – Noua Republica si Forta Civica. Iar in USL, PNL si PSD trebuie sa crediteze doua partide care, lasate singure, nu pot sari peste 1%, asa cum s-a dovedit in alegerile locale – este vorba de PC si UNPR. In final, trebuie sa mentionam ca numele candidatilor propusi de partidele cu care intram in competitie sunt cunoscute pentru lipsa de activitate parlamentara, pentru slaba prezenta in colegiile in care au fost alesi si pentru faptul ca nu au reusit sa dea o voce adevarata judetului nostru in Parlamentul Romaniei.   In aceste conditii, alegand oameni seriosi si competenti, credibili si cunoscuti in colegiile in care vor candida, PP-DD are sansa sa se claseze intre primele doua formatiuni politice din judet si astfel sa-si adjudece un loc in Senatul Romaniei si doua in Camera Deputatilor. Mentionam in final ca PP-DD Alba nu a semnat si nu va semna vreun agreement cu USL sau ARD, singura intelegere consimtita prin vot fiind cea cu cetatenii judetului Alba. Politica de neutralitate se va manifesta de altfel in mod accentuat in urmatoarele luni atat in Consiliul Judetean cat si in consiliile locale de pe tot cuprinsul judetului.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*