Tinerii din județul Alba susțin protecția mediului și învață să utilizeze eficient resursele naturale

saptamana tineretului 4Saptamana europeana a tineretului se desfasoara la nivel european in perioada 26 mai – 2 iunie, si pune accentul asupra participarii cetatenesti active a tinerilor in societate. In cadrul activitatilor desfasurate pentru a marca aceasta saptamana, Centrul Europe Direct Regiunea Centru alaturi de 30 de tineri elevi din Alba s-au implicat in activitati ce urmaresc protectia mediului si utilizarea eficienta a resurselor naturii. Prin organizarea atelierului domestic ”Cum sa actionam in mod durabil” ce are loc in 31 mai 2013 la sediul ADR Centru, 30 de elevi din 6 scoli din judet, alaturi de profesorii lor, au realizat mici proiecte axate pe comportamentul responsabil fata de mediul inconjurator.

saptamana tineretuluiAtelierul domestic „Cum sa actionam in mod durabil”, organizat de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru incearca sa constientizeze si sa promoveze in mod concret obiectivul Uniunii Europene referitor la asigurarea unei dezvoltari durabile. Evenimentul organziat se adreseaza elevilor din Regiunea Centru saptamana tineretului 3(clasele V-X), in special de la nivelul judetului Alba si reprezinta o buna ocazie pentru participanti de a afla informatii practice si interesante despre cum pot contribui in fiecare moment la protejarea mediului. Evenimentul care se va desfasura vineri, 31 mai 2013, ora 13, la sediul ADR Centru va implica elevii si profesorii in discutii interactive despre modul in care actiunile fiecaruia influenteaza mediul inconjurator, urmand a se continua cu un concurs pe echipe de cunostinte pe tema dezvoltarii durabile.

”Prin organizarea acestor tipuri de activitati si evenimente incercam sa cooptam si sa implicam activ si tinerii in activitatile care le vor sustine pe viitor dezvoltarea. Cu ajutorul elevilor si al profesorilor reusim, sa vedem care este punctul lor de vedere in ceea ce priveste dezvoltarea durabila, sa ne adaptam mesajele in asa fel incat sa fie intelese de cati mai multi oameni si, nu in ultimul rand, sa transmitem mai departe colegilor lor sau familiilor, anturajului, ceea ce putem face cu totii ca sa ne comportam civilizat si sa respectam mediul inconjurator. Prin intermediul Centrului Europe Direct Regiunea Centru, ne unim eforturile cu cele ale reprezentantilor Uniunii Europene, cu celelalte centre si cu activitatile scolare pentru a responsabiliza tinerii si a ii educa pentru utilizarea eficienta a resurselor”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

saptamana tineretului 1Tot in cadrul acestui atelier, organizatorii au lansat o provocare elevilor participanti si completarea activitatilor  prin conceperea unor postere informative pornind cu urmatoarele teme: ”Europa lupta impotriva schimbarilor climatice”, ”Reducerea consumului de energie – calea spre o Europa curata”, „Apa e viata si trebuie pretuita nu risipita” si ”Consumam mai putin  – reciclam mai mult”. Actiunea de azi a fost realizata prin parteneriatul de mai lunga durata pe care ADR Centru il deruleaza cu Inspectoratul Scolar Judetean Alba, parteneriat dezvoltat in ultima perioada prin activitatea prof. Alina Bud, inspector scolar de specialitate.

Lucrarile realizate de catre elevi vor fi distribuite ulterior in scoli si destinate publicului larg. Atasam si lista nominala a participantilor la Atelierul domestic ”Cum sa actionam in mod durabil”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*