Ti-ai cumparat masina la mana a doua? Iata 5 reguli sfinte de care sa tii cont

Mircea Trifu

Masinile second-hand reprezinta o afacere ce tinde sa creasca pe zi ce trece. In cazul in care ai decis sa iti cumperi un autoturism al carui prim proprietar sa nu fi tu, nu este nimic in neregula. Trebuie doar sa tii cont de cateva detalii importante, pentru a evita probleme ce pot aparea pe parcurs. Acest articol este pregatit sa iti arate cateva lucruri carora sa le acorzi atentie, iar, astfel, vei stii ce sa schimbi sau sa imbunatatesti, in asa fel incat sa te bucuri cat mai mult timp de ea. 

Iata 5 reguli de baza pentru masinile second-hand 

 

  • Fa-i distributia 

 

Acest aspect al unei masini poate fi verificat doar daca a fost inregistrata intr-o baza de date, de unde poti avea acces la istoricul ei. In cele mai multe cazuri, acest lucru nu se realizeaza. Cea mai mare investitie pe care o poti face pentru autoturism in momentul achizitionarii ei este schimbarea distributiei, insa este ceva benefic, deoarece, in cazul in care aceasta se destabilizeaza, pagubele vor fi mult mai mari. 

 

  • Schimba-i uleiul

 

De cele mai multe ori, majoritatea persoanelor ce se ocupa cu vanzarea masinilor vor spune ca uleiul a fost schimbat recent si ca nu este nevoie sa faci lucrul cesta tu. Ei bine, nu lua pe incredere niciodata cele spuse de samsari, iar pentru linistea ta, pune unul nou si fa-i revizia completa, pentru a evita probleme ce pot sa apara. 

 

  • Inlocuieste filtrele 

 

Pe langa uleiul de motor si distributie, trebuie sa schimbi si filtrele masinii. Printre cele ce trebuie schimbate se afla cele de polen, ulei, aer si carburant. Toate acestea sunt importante in ceea ce priveste viata indelungata a masinii, mai ales ultimul mentionat care, in cazul unei defectiuni, poate produce pierderi, iar consumul va creste vizibil.

 

  • Verifica geometria si franele

 

Aceasta este importanta atat pentru conducator, cat si pentru masina in sine. In cazul in care exista mici probleme, anvelopele se vor uza gresit, iar directia autovehiculului va fi pusa in pericol. In momentul in care mergi la un service autorizat pentru a-ti verifica geometria rotilor, poti cumpara cu usurinta un set de anvelope care se vor uza corect. 

Sistemul de franare al autoturismului este unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie verificate. In cazul in care urmele de uzura de pe placutele de frana sau de pe discuri sunt vizibile, acestea trebuie inlocuite cu altele noi pentru siguranta. 

 

  • Achizitioneaza anvelope noi  

 

Exista cazuri in care persoana de la care ai cumparat masina sa nu iti ofere doua seturi de pneuri specifice sezonului cald si celui rece. Astfel, ii poti face un cadou noii tale achizitii un set de cauciucuri potrivite. In cazul in care nu vrei sa dai foarte multi bani pe ele, poti alege achizitionarea unor anvelope ieftine, dar care sa isi faca treaba perfect. 

Acum ca ai aflat cele 5 reguli importante de care sa tii cont in momentul in care iti cumperi o masina la mana a doua, asigura-te ca le vei avea in vedere, mai ales cand nu cunosti persoana de la care ai achizitionat-o. 

Sursa foto: shutterstock.com 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*