Ți-a scris Cetatea Alba Carolina! Vino să descoperi scrisoarea!

Ți-a scris vreodată o Cetate?

Carolina, Alba Carolina și-a adunat gândurile cele mai alese cu care vrea să-i întâmpine pe vizitatori și le-a „așternut“ pe hârtie. Nu-ți rămâne decât să vii în cea mai mare Cetate din România și să descoperi una dintre cele 250 de scrisori. Provocarea Descoperă Scrisoarea din Cetate va avea loc în cadrul evenimentului #NoapteaMuzeelor, începând cu ora 19:00 – Statuia Ecvestră a lui Mihai Viteazul.

Locuitori ai orașului și turiști vor fi invitați la un traseu de cunoaștere a obiectivelor istorice într-un mod creativ și incitant, care îi va conduce spre descoperirea unei Scrisori din partea Cetății.

Traseul se va contura prin identificarea răspunsurilor la o serie de chestionare cu indicii, care le vor fi înmânate participanților pe rând, la fiecare obiectiv istoric identificat. Chestionarul cu primul indiciu va fi înmânat, de către organizatorii concursului, la punctul de start al concursului, statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. La ultimul obiectiv identificat, fiecare participant va descoperi o Scrisoare din partea Cetății, de tip pergament, realizată de artiști caligrafi.

Inițiativa aparține Primăriei Municipiului Alba Iulia în colaborare cu Asociația Arta nu mușcă (prin LivrezDragoste.ro – Atelierul de scrisori) având atât scopul de a experimenta spațiile publice într-un mod creativ, cât și de a sugera că scrisul de mână are viitor!

Evenimentul se desfășoară în contextul proiectului Interactive Cities – proiect finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului european de cooperare interregională URBACT III (2014-2020), prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

cetatea alba carolina 07

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 15859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*