The Perfect Storm sau Romania vazuta din Diaspora!

De 14 ani sunt plecat de-acasa, si desi sunt departe fizic, am ramas sufleteste aproape de tara. Am urmarit fiecare campanile electorala, am votat de fiecare data, si cu fiecare alegere am sperat ca de maine o sa fie mai bine.

Se pare ca am sperat degeaba…in loc sa se duca spre bine, Romania se afunda din ce in ce mai mult intr-o disperare fara margini. Pt cativa ani, 2002-2006, se parea ca Romania se indreapta spre bine, dar a fost doar o amagire, alimentata de boomul international si bani ieftini care s-au dus pe consum si nu pe investiti. Odata cu venirea crizei, iluzia s-a risipit ca un fum de tigara si adevarul gol-golut a iesit la iveala.

Declinul societati romanesti este vizibil cu ochii. Institutii fundamentale si piloni de baza ai oricarei societati moderne si sanatoase, se naruie vazand cu ochii. Sistemul de invatamant nu mai este ce a fost odata, iar sistemul medical a devenit un Monstru care te omoara cu zilele. Populatia este saracita, traumatizata, disperata si resemnata. Se lasa mintita si la fiecare 4 ani se vinde ieftin pt un kg de zahar si ulei.

Si totusi, sunt cativa la care le merge bine, cu sau fara criza, indiferent de regimul politic. Acest cameleon se numeste clasa politica romaneasca, o adunatura de farisei, hoti, pupincuristi, parsivi si parveniti. Astia n-au mama, n-au tata, si se pare ca foamea de ciolan in Romania este mult mai mare decat orice principia, si clasa politica este flamanda rau!

Si asta nu-i totul. In ultimele saptamani climatul politic din Romania a explodat, si se pare ca toti au inebunit. Nastase se sinucide, ba nu se sinucide, PhD plagiate, cearta cine merge la Brussels, procurori care arestaza in stanga si-n dreapta, faceri si desfaceri de aliante (cei care se urau pana mai ieri azi sunt intr-un endless love), colonei care nu stiu ca au primit grade etc. Pe de-alta parte ma socheaza polarizarea societatii romanesti, care s-a impartit de fapt in doua tabere si se urasc pana la moarte. Au lasat la o parte orice urma de ratiune, principii, common sense si pur si simplu neaga faptele, oricat de evidente ar fi ele. This has all the ingredients for the perfect storm.

Si asta se pare ca-i doar inceputul, mai sunt cateva luni bune pana la alegerile din toamna, daca tot asa o sa o fie…atunci D-zeu cu mila! Toata lumea va fi concentrata pe acest circ politic si in fundal, pe tacute si miseleste se vor da tunuri uriase.

Calin Adrian Crisan, albaiulian stabilit in Greenwich, USA

deeo.ruвзлом почтового ящика rambler

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Legat de sistemul medical din Romania as dori sa adaug faptul ca pe langa faptul ca, medicii Romani in general sunt slab si foarte slab pregatiti din punct de vedere profesional,mai dunt si de rea credinta in marea lor majoritate. De exemplu ; azi un medic de familie nu se ridica la nivelul felcerului de acum 50 de ani,iar un medic specialist gineciolog nu se ridica la nivelul unei moase comunale tot de acm 50 de ani si tot asa un dentist Roman,de azi nu se ridica la nivelul unui tehnician dentar de acum 50 de ani. Doresc sa fiu contrazis cu argumente.
    Azi la nivel judetean nu stiu daca sunt 2-3 medici primari sau specialisti care cunosc „meserie ” dar sa fie si de buna credinta ,dar si Roman.Eu sunt si ma consider Roman pana in maduva oaselor,dar constat cu tristete faptul ca dintre Romanii cu studii superioare medicii si avocatii sunt de cea mai proasta calitate. Daca vrei sa mori cu zile,du-te la un medic Roman. Daca vrei neaparat sa pierzi un proces ,sa-ti angajezi un avocat Roman,ai sanse de reusita 100%.
    Legat de acest caz am citit declatiile trogloditilor timis din jud Alba si a betivului ordinar astarastoaie cica seful colegiului medicilor din Romania. Pai daca ar fi dupa mine,pe timis asta si pe astarastoaie ,stiti, asta e medic legist, i-as baga in tocatoare ,dar si familiile lor ,i-as toca si in vazul lumii i-as da de mancare cainilor maidanezi,ca sa simta si ei durerea celor care sufera atunci cand pierd ceva ce l-e este drag.Nu stiu de ce este nevoie de colegiul medicilor cand exista lege. Sistemul judiciar trebuie sa aibe specialisti si competenta in a da verdicte nu o sleata de nemernici si betivi,ca cei din asa zis-ul colegiu al medicilor. Mai bine ar zice „Colegiul Criminalilor” Treaba tiganeasca.Nici ei nu respecta legea,au Bulibasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*