Teodor Atanasiu: un guvern susţinut prin şantaj, presiune şi troc

Mai aveţi vreun dubiu, vis-a-vis de independenţa deciziilor domnului prim-ministru Ungureanu?! Cred că deja, după numai o singură lună de mandat, este evident faptul că dumnealui nu are niciun cuvânt de spus, în propriul său guvern! A demonstrat acest lucru recent, arătându-ne, în direct, că nu are cheile niciunei decizii şi nu ştie răspunsurile corecte, nici pentru binele cetăţenilor, nici pentru cel al economiei!

Zilele trecute, UDMR, buturuga mică din interiorul Coaliţiei aflate la guvernare, a demonstrat că face ce vrea şi când vrea, din marii şi neclintiţii pd-işti şi a trecut la varianta hard, în relaţia sa cu PD, şantajându-l pe faţă, atât pe premierul Ungureanu, cât şi pe greul Coaliţiei, PD-ul, cel ce se vroia partidul-ştie-şi-hotărăşte-tot!

Dacă UDMR nu mai vrea reformă în sănătate, preşedintele Băsescu n-are decât să-şi pună tot poporul în cap şi tot nu rezolvă ce şi-a propus, fără permisiunea UDMR!

Dacă acelaşi preşedinte Băsescu a venit, cu câteva zile în urmă, în Parlament şi a clamat, a mia-oară, necesitatea desfiinţarării judeţelor, a reducerii numărului de parlamentari, a adoptării legii alegerilor parlamentare prin vot uninominal pur sau a trecerii la Parlament Unicameral, dar UDMR nu doreşte, asta-i viaţa: preşedintele Băsescu vorbeşte, din nou, singur!

Iar dacă UDMR visează, peste-noapte, aşa ca o decernare de premiu întâi, pe covorul verde, chiar înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale, prin înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Târgu-Mureş, fie ea şi prin amestecul flagrant al politicului, în autonomia academică sau prin încălcarea legislaţiei în vigoare din domeniul educaţiei, se face, în regim de urgenţă! Dar se face, bineînţeles, numai prin şantaj direct!

Săptămâna trecută, UDMR a ameninţat guvernul cu ieşirea de la guvernare, periclitând astfel, încheierea intempestivă a mandatului domnului Ungureanu şi a boicotat lucrările Parlamentului, bătând cu pumnul în masa Coaliţiei, că vrea, imediat, o universitate în limba maghiară!

Guvernul Ungureanu a hotărât imediat că o va face, dar ca să nu pară totuşi atât de presat, deşi liderii UDMR ies în fiecare zi cu ameninţări noi, o vor adopta după o perioadă de zece zile!

Ce a făcut ministrul educaţiei, domnul Baba ca să apere legislaţia în vigoare şi să susţină, aşa cum i-ar sta bine şi corect unui ministru, independenţa Senatului UMF din Târgu-Mureş? Nimic mai dezolant decât ameninţarea conducerii universităţii respective, că-i retrage finanţarea imediat, dacă nu se conformează şantajului udmr-ist!

În ce ţară am ajuns să trăim, domnilor din Marea Coaliţie, dacă guvernele dumneavoastră funcţionează numai prin şantaj permanent, corupţie fără margini, troc ilegal şi imixtiune politică flagrantă?!

Deputat PNL Alba,

Teodor Atanasiu

разработка оптимизация продвижение сайтапрограмма для взлома вк бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Ce vei face dumneata pentru drumurile judetului dupa ce ajungi Presedinte CJ. Bani imprumut s-au luat drumurile sunt facute prost si pana la plata datoriei ramanem cu gropile?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*