Teodor Atanasiu şi Călin Potor ajută pensionarii cărora li s-a confiscat CASS din pensie

Teodor Atanasiu şi Călin Potor cheamă pensionarii cărora li s-a reţinut abuziv cota de CASS de 5,5% din întreg cuantumul pensiei să vină la sediile PNL din tot judeţul pentru asistenţă juridică. Pensionarilor li se vor oferi formulare pregătite de avocaţi şi li se va întocmi dosarul cu petiţia şi celalale acte necesare pentru a fi expediate Tribunalului Alba.

Liberalii din întreg judeţul Alba ajută oamenii care s-au transformat în victime şi inamici ai propriului stat. Actuala guvernare PDL, cu girul lui Hava şi Dumitrel, a procedat la confiscarea veniturilor pensionarilor, sub pretexul unor taxe, împotriva tuturor vocilor critice, împotriva tuturor eforturilor parlamentare de a opri aceasta samavolnicie. Curtea Constituţională a stabilit însă dreptatea: taxarea cu CASS pe toată valoarea pensiei este ilegală. Este corect să fie impozitată doar diferenţa peste 740 RON.

Nu este prima oară în ultimii 2-3 ani când guvernarea PDL prin Casa de Pensii deturnează banii pensionarilor sau lucrează împotriva lor. Amintim de situaţia pensionarilor din grupele 1 şi 2 de muncă, mulţi dintre ei chiar din Alba, care au rămas şi până azi cu banii luaţi sau plimbaţi pe drumuri cu dosarele. În orice stat normal, această instituţie ar trebui să îi privească pe cetăţeni şi pensionari ca pe nişte clienţi de care să aibă grijă, cu atât mai mult că vorbim de o instituţie a statului, de interes general. Sub „regimul” PDL însă, Casa de Pensii a devenit un instrument de luptă cu pensionarii. Cetăţenii au devenit la rândul lor prin orice mijloace „vaci de muls” de către stat.

Lipsa de direcţie şi de strategie a PDL şi aruncarea permanentă a vinei pe „criza economică” au dus bugetul României în prăpastie. Acest regim nu mai are nici o doctrină şi nimic sfânt, ci are doar o idee fixă: să taie şi să ia bani de la oameni. Punga bugetului e tot mai spartă şi banii se scurg către clientela PDL, în timp ce pensiile se taie, banii pentru investiţii în drumuri sunt tăiaţi, proprietăţile confiscate de comunişti sunt „renaţionalizate”. Nu există nimic în această guvernare aflată în agonie care să dea vreo speranţă de redresare economică. Există doar o disperare de a rămâne la putere a celor din PDL sau de a ne lua şi pe noi în groapă cu ei.

Florin Roman

Vicepreşedinte PNL Alba

раскрутка сайта ucoz бесплатновзломать wifi пароль бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24205 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Este important acum, când Guvernul a căzut, să se repare această mare nedreptate, prin lege și nu prin justiție. Desigur, echipa USL va rezolva această situație. Momentul acesta, cu totul special, prin premiera căderii, aduce necesitatea unor reflecții. Eu unul, când am revenit din depărtări, mi-am spus de mai multe ori, că mai rău de așa nu se poate. Și, de fiecare dată, nu a fost așa și o mare durere s-a revărsat peste noi. Apoi, de fiecare dată, au revenit speranțele. Cred că, de la evenimentele din decembrie 1989, niciodată nu au fost așa de mulți români, care să se fi bucurat de o cădere politică și să spere în revenirea la vremurile bune, ca cele ce au înmugurit în perioada PNL – Tăriceanu. Sunau telefoanele într-o veselie. Apoi … .
    Vremurile sunt foarte dificile. Constat că la nivel politic, local, dar și central, sunt unii, este drept că nu mulți, care nu simt că este absolut necesar să facă o nouă politică, să se înconjoare de valori profesionale, manageriale și ei înșiși, să-și aducă schimbări în mintea lor și să nu uite, că grija pentru cetățeanul român se realizează începând cu sufletul. Politicianul este în slujba celui care l-a votat și, în același timp, în slujba celui care nu l-a votat. Redescoperă-ți noi resurse mentale și lasă în libertate sufletul, prin iubire, bunătate și compasiune. FII!
    Tu politicianule, indiferent de pe ce traseu politic vii, este absolut necesar să FII! Adică, fă-ți meseria cu profesionalism și nu uita, că doar cu sufletul vei rămâne cu picioarele pe pământ.
    Eu te-am salutat cu respect. Nu uita că sunt lângă tine. Acum văd, simt și pricep mai bine, cu mult mai bine.

  2. Stimati domni,, Este cu adevarat bucuros cind vedem ca unele personalitati se intereseaza de rezolvarea unor nereguli legislative ,problema in discutie fiind contrib.de sanatate de 5,5 % retinuta ce a fost facuta gresit pentru pensiile de sub 740 lei. Dar stimati domni permite-ti sa va sesizez si o alta aberatie a retinerii incorect a acestei contributii pentru pensiile si salariile persoanelor cu handicap.. Da aceasta categorie sociala are legea in care se inscrie drepturile si obligatiile lor…LEGEA 448/18.12.2006.care la art,10 se prevede…Pers. cu hand. beneficiaza de asistenta medicala GRATUITA..inclusiv medicamente gratuite atit pentru tratamentul ambulatoriu cit si pe timpul spitalizarii si,recuperare ,,in cadrul sistemului de asigurari soc sociale.. In aceasta lege nu se prevede o limita de pensii,sau salarii,pentru retinerea contributiei.Dar persoanelor cu handicap care au pensii si salarii putin mai mari de 740 lei li se retine contributii de sanatate Am sesizat,Casa de pensii,, Ministerul muncii si Avocatul poporului,, si am intrebat ..DACA ESTE GRATUITATE IN ASISTENTA SANITARA DE CE SE PLATESTE CONTRIBUTIE…??? Casa de pensii mi-a raspuns ca plata se face conform legii 95/04.2006,,art.213,,care prevede ca pers. cu handicap care.. Nu au venituri din pensii si salarii nu platesc contributie … Uitati marea anomalie… Daca nu au venituri desigur ca nu platesc contrib., si legea 448/2006 este aprobata dupa legea 95/2006… Dar nimeni nu vede…nimeni nu aude.. si .pers.cu handicap,, nimeni nu le apara drepturile..Daca este cu putinta va rog luati in analiza si retinerea contrib. acestor persoane bolnave si nevoiase,, pentru ca acuma intelegem,… AVETI GRATUITATE dar TREBUIE SA PLATITI CONTRIB. DE SANATATE SI COPLATA IN SPITALE… Va foarte multumesc… O pensionara cu handicap din Timisoara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*