Teodor Atanasiu, huiduit la Consiliul Naţional al PNL de la Pitești. Reacție Florin Roman: ”E un liberal autentic. Capul sus, Teo”

atanasiuTeodor Atanasiu, prim-vicepreşedintele PNL, nu a putut să îşi susţină, sâmbătă,  discursul la Consiliul Naţional al partidului de la Piteşti, după ce o parte din oamenii aflați în sală l-au huiduit şi i-au strigat ”Scuze! Scuze!”. Vasile Blaga, copreşedinte al PNL, a încercat să-i calmeze pe contestatari prin intermediul unui apel la unitate: ”Am o mare rugăminte: vă rog să ne respectăm. Am spus că am trecut peste toate şi mergem înainte şi vă rog să ne ascultăm cu atenţie”. Intervenția lui Blaga nu a avut succes iar Atanasiu a plecat de la pupitrul de unde își ținea discursul spunându-le celor din sală : ”Vă mulţumesc pentru primire”. La puțin timp după acest incident, liberalul Florin Roman a reacționat pe contul său de facebook unde și-a declarat susținerea pentru Atanasiu:florin roman 01 ”Azi, (n.r. sâmbătă) noi vechii liberali, am participat la Pitesti la o sărbătoare a partidului. 140 de ani de istorie a PNL, pe care nu ne-o poate lua nimeni, nici chiar niște inși care au venit la Pitești să strice aniversarea partidului! Nu înțeleg probabil o istorie atât de bogata! Teodor Atanasiu rămâne pentru noi un lider important al partidului, un om care a pus umărul serios la construcția noului partid de dreapta! Este un liberal autentic, nu făcut peste noapte! Si noi liberalii din Alba îl cunoaștem cel mai bine si suntem alături de el. Capul sus Teo!”

Potrivit mediafax, stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la jumătatea lunii mai de un site. „Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!”, spune în discuţii prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu. În 11 mai, după ce stenogramele au apărut în presă, Teodor Atanasiu declara că stenogramele ”nu au legătură cu realitatea, şi că frânturi din aceste discuţii sunt veridice, dar scoase din context”, adăugând că îi pare rău că s-a dedus că doreşte scindarea partidului.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26553 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*