Telefonul unei tinere din Abrud a fost găsit de un bărbat care și l-a însușit. Acesta este cercetat de poliție

La data de 5 ianuarie 2022, polițiștii din Abrud, au identificat un bărbat de 66 de ani, din localitatea Dăroaia, ca persoană bănuite de comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Se pare că, la data de 02 august 2021, în timp ce se afla pe o stradă din Abrud, ar fi găsit un telefon mobil, care aparținea unei tinere, de 16 ani, din Abrud, iar în loc să-l predea autorităților și l-a însușit.

Telefonul a fost recuperat și predat tinerei care l-a pierdut, iar față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba readuce în atenția opiniei publice prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia “fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29664 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*