Teatrul „Prichindel” Alba Iulia invitat la Festivalul „Puck” Cluj Napoca

În perioada 15 – 19 octombrie se desfășoară la Cluj Napoca cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”. Acesta este un festival concurs anual care reuneşte spectacole de teatru de păpuşi şi marionete. Organizatorul manifestării este Teatrul de Păpuşi “Puck” din Cluj-Napoca. Sunt invitate spectacole ale unor teatre şi companii teatrale din România şi străinătate, pe baza unei selecţii prealabile. Festivalul are un caracter competitiv. Spectacolele sunt evaluate de către un juriu de specialitate, care va acorda premii. Locul de desfăşurare al manifestărilor (spectacole, work-shop-uri, conferinţe): Sala Teatrului “Puck”, Teatrul Maghiar Cluj, Casa de Cultură a Studenţilor, Teatrul Naţional “Lucian Blaga”, Casa Armatei,  Sala Facultăţii de Teatru – Universitatea “Babeş-Bolyai”, Casa Tranzit.

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia are plăcerea și onoarea de a se număra printre cei selecționați participând astfel cu spectacolul ZULENKA și va juca două spectacole pe data de miercuri, 17 octombrie a.c., de la ora 10.00 și 12.00 la sala Sala Teatrului “Puck”.

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri iar din distribuție fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.

„Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri și este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârșitul secolului al 19-lea un volum de minunate povești. E o istorie  fără violență fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la șapte ani. Basmele obișnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de șapte ani. Zulenka este povestea unei fetițe care își dorește să devină zână. Din această cauză ea declanșează o serie de peripeții din care va ieși cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiridușii și animalele pădurii …  ” Cristian Pepino, regizor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19060 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*