Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia participa la doua prestigioase festivaluri cu piesa „Zulenka”

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat și va participa în perioada 21 – 25 noiembrie 2012 la două festivaluri internaționale dedicate teatrului de animație și marionete. Este vorba despre Festivalul International de Animatie Gulliver, 2012, organizat de către Teatrul Gulliver Galați în perioada 19 – 23 noiembrie a.c., aflat la cea de-a XX-a, care ediție atrage anual spectacole valoroase din întreaga lume si Festivalul International al Teatrului de Animatie  „Bucurii pentru copii, spectacole de selectie”, aflat la cea de-a VIII-a ediție, organizat de către Teatrul Tandarica din București în perioada 22 – 30 noiembrie, eveniment care atrage trupe din țară și din străinătate conținând totodată workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe.

Teatrul din Alba Iulia are plăcerea și onoarea de a se număra printre cei selecționați în cazul ambelor festivaluri participând astfel cu spectacolul „Zulenka”. Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri iar din distribuție fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.

„Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri și este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârșitul secolului al 19-lea un volum de minunate povești. E o istorie  fără violență fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la șapte ani. Basmele obișnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de șapte ani. Zulenka este povestea unei fetițe care își dorește să devină zână. Din această cauză ea declanșează o serie de peripeții din care va ieși cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiridușii și animalele pădurii” afirma Cristian Pepino, regizor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23694 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*