Teatrul de păpuși „Prichindel” a câștigat două premii internaționale la Chișinău

zulenka - amalia popPrezent în perioada 12 – 15 mai la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguță”Chișinău, din republica Moldova, cu spectacolul Zulenka, regia Cristian Pepino, teatrul albaiulian a câștigat două premii importante care îmbogățesc palmaresul teatrului: Premiul Pentru Interpretare – actriței Amalia Pop și Premiul Pentru Scenografie in memoriam scenografei Cristina Pepino.

„Amalia Pop este una dintre cele mai valoroase actrițe ale teatrului nostru stăpânind cu măiestrie arta mânuirii păpușărești. A rămas fidelă acestei arte timp de 24 de ani de când performează în acest teatru. A absolvit cursurile Universitații de Arte din Tg. Mureș fiind în prezent masterandă în Arta Actorului de Animație. Acest premiu îi confirmă o dată în plus valoarea artistică personală și totodată valoarea întregii echipe care a muncit atât de frumos la acest spectacol. Premiul pentru scenografie al Cristinei Pepino ne onoreză și ne amintește încă o dată că teatrul de animație, arta în general, a pierdut un om valoros dar care dăinuiește grație creațiilor minunate. ZULENKA este ultimul spectacol creat de Cristina Pepino împreună cu regizorul spectacolului Cristian Pepino. Felicit astfel întreaga echipă care a reprezentat Teatrul de Păpuși Prichidel și județul Alba la acest festival internațional ! Felicitări speciale Amaliei Pop !”, a spus managerul Ioana Bogățan

Din echipă fac parte: actorii – Amalia Pop, Teodora Popa, Radu Hăprian Dan, Ramona Mincu Benchea, Viorica Boda; lumini – Ovidiu Tămășan; sunet – Levente Szöcs; mânuitor decor – Horia Oargă.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22061 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*