Taximetriștii din Alba, în vizorul poliției rutiere. S-a lăsat cu amenzi și permise de conducere reținute

taxiPoliţiştii de la rutieră au verificat 93 de taximetre, în cadrul unei acţiuni de a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate acest tip de autovehicule. 16 şoferi de taxi au fost sancţionaţi contravenţional.

La data de 25 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Alba şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, au acţionat pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică domeniului de activitate, de către taximetrişti. Cu ocazia acestei acţiuni au fost controlare 93 de taxiuri, iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.680 lei. A fost reţinut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Exemplu:

În jurul orelor 7,45, pe B-dul Republicii din Alba Iulia a fost depistat un taxi al cărui şofer nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric şi şi-a continuat deplasarea iar la ora 15.35, pe b-dul Republicii din municipiul Alba Iulia, a fost depistat un autoturism taxi care avea inspecţia tehnică periodică expirată. În ambele situaţii taximetriştii au fost sancţionaţi contravenţional. Complementar sancţiunilor aplicate, în primul caz a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere, în vederea suspendării, iar în cel de-al doilea caz a fost luată măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*