Tatiana Pașcovschi, basarabeancă, vă invită la Alba Iulia, la Marșul Unirii. “Centenarul ne-a prins cu țara ciopârțită.”

Tatiana este născută în Basarabia, la Soroca, și până în 2017 a lucrat în comunicare și mass-media, la Chișinău. De un an de zile este studentă la Iași, unde face un master în Studii Europene, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

CITEȘTE ȘI Basarabencele vin la Alba Iulia în 1 decembrie. Veronica Tudorache: “Îmi iau familia, prietenii și merg ACASĂ”

Este jurnalist la postul TV regional Iași TV Life iar în urmă cu un an a făcut parte din proiectul care a pus bazele emisiunii “Ora Basarabiei”, dedicată românilor de pe cele două maluri de Prut. Din 2018, la invitația ziarului  7Est, scrie, săptămânal, articole despre Basarabia și basarabeni. Chiar înainte de Ziua Națională, Tatiana a obținut cetățenia română.

CITEȘTE ȘI De 1 Decembrie, Silviana vine de la Chișinău la Alba Iulia. În ziua în care România are 100 de ani. Din păcate, fără Basarabia

„Gândul meu, alături de gândurile altor sute de mii de basarabeni, e la Alba Iulia. În acest an e important să realizăm, noi românii, că unicul proiect viabil pentru România este Reîntregirea. Acesta a fost dezideratul de veacuri al poporului nostru, iar Centenarul Unirii ne-a prins cu țara ciopârțită. Basarabia și Bucovina sunt bucăți ale statului român și nu trebuie să încetăm să luptăm pentru a le readuce ACASĂ. Unirea e unica idee națională care poate transforma România într-un stat european puternic.”, ne-a transmis Tatiana. Vă reamintim faptul că startul Marșului Unirii va fi  dat pe 1 decembrie, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară din Alba Iulia. În coloană vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai amplă manifestație ca număr de participanți, din Anul Centenarului. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului. Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii. Participanții la marșul organizat de Alianța pentru Centenar vor avea ocazia să semneze pentru proiectul de modificare a Constituției României prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. Marșul Unirii este inclus în programul oficial al sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*