Târgul de structuri de economie socială, organizat în cadrul proiectului „Toți suntem oameni” – 28 – 29 decembrie

toti suntem oameni 2Asociația Comunitatea Montană Iezer-Muscel a derulat în parteneriat cu S.C. Vimed Com S.R.L., S.C. Jam Business S.R.L. și Asociația Cutezătorii, proiectul cu titlul „Toți suntem oameni” ID 149051.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea a 14 structuri de economie socială viabile, sustenabile, crearea a 81 de locuri de muncă pe termen lung și facilitarea accesului la Servicii Sociale Integrate (prin furnizarea serviciilor de ocupare, informare, consiliere profesională, juridical și formare profesională) pentru 112 persoane vulnerabile și 14 manageri ai structurilor de economie socială.

În grupul țintă al proiectului au fost înscrise 138 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, din care 22 de etnie rromă, 42 cu dizabilități, 31 care trăiesc din venitul minim garantat, 28 de femei aflate în situații de risc, 8 persoane provenite din familii monoparentale, 7 din familii cu peste doi copii. .

Au fost înființate 14 structuri de economie scoială, din care 5 din mediul rural și 9 din mediul urban. Au fost create 81 de locuri de muncă, cu 67 de angajați și 14 manageri.

toti suntem oameni 3Structurile înființate au fost:

SC DRIVE BY JET SRL – înființată în localitatea Petrila, din județul Hunedoara, cu profil de întreținere auto. Are în prezent 5 angajați.

SC PERFECT CAR CLEANING SRL – înființată în București, cu profil de întreținere și reparare a autovehiculelor. Are în prezent 5 angajați.

SC CORAMA PRODUCT SRL – înființată cu scopul de a oferi servicii de înaltă calitate pentru lucrări tipărite pe un utilaj XEROX.

SC IONEMINA FOOD SRL – are ca activitate principală e cateringul. Are in prezent 8 angajati.

SC SPICE UP CATERING SRL – înființată în Alba Iulia și desfășoară activități de restaurant și catering. Are în prezent 5 angajați.

SC MENI METAL SRL – înființată pentru a găsi soluții inovatoare unor probleme sociale, construind o fabrică de cuie.

ARTIZANII CUTEZĂTORI – a fost înființată din respect și dragoste pentru tradiția românească, executând articole de artizanat.

ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE LOCALĂ ARGEȘ – au fost înființate 5 locuri de muncă în domeniul organizării de evenimente (petreceri, aniversări, teambuilding-uri)

SC MUSCEL ENERGY ECONOMY SRL – își propune intrarea pe piața de prestări servicii în domeniul instalațiilor termice și sanitare, aer condiționat și execuție lucrări din domeniul energiei regenerabile.

ASOCIAȚIA EDUCAȚIE PENTRU PERFORMANȚĂ ȘI CREATIVITATE – cu un număr de 10 angajați, își propune dezvoltarea unui club de tip „after-school”pentru copii.

SC GDR DELUXE RESORT SRL – este cabana situată la poalele masivului Parâng, cu 14 locuri de cazare.

SC BIO IMPLANT CLINIQUE SRL – este situată în București și este o clinică denatară și de implantologie.

ASOCIAȚIA MEȘTEȘUGURI ȘI TRADIȚII MUSCELENE – realizează produse tradiționale din lemn în cadrul unui atelier ce urmărește revigorarea meșteșugurilor.

ASOCIAȚIA PARC AGREMENT „PISCUL SOARELUI” – își propune activități în domeniul sportiv – recreațional.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*