Tânărul din Teiuș care a furat o mașină și a acroșat un echipaj de poliție a ajuns după gratii pentru 30 de zile. E cercetat pentru cumul de infracțiuni

POLITIE - RAZIEÎn cursul zilei de 5 decembrie 2014, pe baza probelor administrate în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au emis Ordonanţă de reţinere prin care au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de Vasile M. pe care ulterior l-au prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere in mișcare a acțiunii penale si luarea măsurii arestării preventive. Procurorii au promovat propunerea poliţiştilor şi l-au prezentat pe Vasile M. judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat” pedepsită de art. 228 al.1, 229 al. 1 lit. b din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, pedepsită de art. 335 al. 1 din Codul Penal şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” prev. de art. 336 al.1 din Codul Penal. Tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Informații de backround

Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin apelul de urgență 112, vineri, 5 decembrie, la ora 02:03, cu privire la faptul că în intervalul orar 00.45 – 01.00, persoane necunoscute au sustras un autoturism, care se afla parcat în curtea unei societăţi comerciale cu sediul în Alba Iulia. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, echipa de cercetare a stabilit că autoturismul în cauză a fost parcat în faţa punctului de acces al societăţii comerciale, cu portierele neasigurate şi cheile în interior. Pentru prinderea acestuia, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost declanşată, imediat, o acţiune, context în care, în cursul aceleiaşi nopţi, în jurul orei 4.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, aflat in filtru în zona cartierului Partoş, a observat autoturismul sustras circulând pe strada Regimentul V Vânători din municipiul Alba Iulia, pe direcţia Sebeş – Alba Iulia. În colaborare cu celelalte echipaje de poliţie angrenate în acţiune, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe Şoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia, la ieşire spre oraşul Teiuş, s-a reuşit oprirea şi blocarea autoturismului, conducătorul auto fiind identificat în persoana lui Vasile M., de 25 de ani, din oraşul Teiuş. În încercarea de a evita oprirea de către echipajul de poliţie, Vasile M. a acroşat echipajul de poliţie care îl urmărea, fără a provoca pagube materiale majore. După identificare acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că Vasile M., nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt calificat”, faptă prevăzută de articolul 228 al.1, 229 al. 1 lit. b din Codul penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de articolul 335 al. 1 din Codul Penal şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută de articolul 336 al.1 din Codul Penal. În prezent Vasile M. se află în cercetări la Poliţia municipiului Alba Iulia, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*