Tânără din Cut, acuzată că a furat bani din casa unor consăteni

Mircea Trifu

La data de 4 iulie 2018, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cut  au identificat o tânără de 18 ani , in localitate, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă sesizată poliţiei în data de 2 iulie 2018.

În urma cercetărilor polițiștilor se pare că, în perioada aprilie-iunie 2018,  tânăra, în urma unor vizite la domiciliul persoanei vătămate ar fi sustras suma de 2550 lei, dintr-o poşetă aflată într-o încăpere a imobilului.Din această sumă poliţiştii au reuşit recuperarea a 100 lei care, a fost predată persoanei vătămate. Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, precum şi pentru recuperarea întregului prejudiciu cauzat.

Pentru a evita furturile din locuinţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba vă recomandă:

  • Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii.
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă a comis-voiajorilor sau a persoanelor pe care nu le cunoaşteţi foarte bine.
  • Ori de câte ori sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade mai lungi de timp, e bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dumneavoastră şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă.
  • De asemenea, împreună cu vecinii de încredere, asiguraţi un sistem reciproc de supraveghere a locuinţei în cazul absenţei de la domiciliu pentru perioade mai lungi. Eventual, lăsaţi acestora un număr de telefon unde puteţi fi găsiţi.
  • La plecarea de la domiciliu se închid bine toate căile de acces în locuinţă.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22554 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*