Tânără din Alba Iulia, înșelată prin metoda PREMIUL. A sperat că primește 5000 de euro dar a scos din buzunar peste 2000 de lei

Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea unei persoane ce a reuşit să o înşele pe o tânără, cu suma de 2.320 de lei, prin metoda „Premiul”. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor să trateze cu precauţie mesajele sau apelurile prin care sunt anunţaţi că au câştigat premii din partea diferitelor societăţi comerciale.

La data de 15 mai 2018, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o tânără de 23 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Aceasta le-a spus poliţiştilor că, în data de 13 mai 2018, a primit un SMS prin care a fost informată că a câştigat un premiu în valoare de 5.000 de euro şi un telefon mobil, în urma unui concurs organizat de o societate comercială împreună cu o televiziune.

Tânăra a sunat la numărul de la care a primit mesajul, iar o persoană ce s-a recomandat ca fiind reprezentanta societăţii comerciale a determinat-o să depună, în mai multe tranşe, suma de 2.320 de lei, ce ar fi reprezentat diferite taxe pentru ca să intre în posesia premiului. Ulterior, tânăra şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului faptei de înşelăciune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor să verifice veridicitatea informaţiilor primite şi, în nici un caz, să nu dea curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un anumit cont.

Fiţi suspicioşi şi vigilenţi! Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că vă aflaţi în vizorul unui escroc. 

Ţineţi minte: escrocii sunt vicleni şi inteligenţi. Ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul. 

În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21470 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*