Tânăr din Zlatna, la Apuseni4Ultra. 4 zile, 2 alergători, 320 de kilometri, pentru o cauză caritabilă!

Cine Aleargă? 

Fleșer Viorel

”Sunt un tânăr alergător montan, originar din Zlatna. Iubesc muntele și ador să socializez! Studiez la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Pe foarte scurt, consider că am mutat câteva piese importante în viață de când am început să fiu conștient, cât de cât, de ce se întâmplă pe aici. Mă consider un om norocos, deși nu am câștigat încă la loto! Încerc tot timpul să am alături persoanele potrivite, trăiesc în colectivitate( 24/24 cu 10 persoane intr-un dormitor, pe timpul școlii), mă adaptez, sunt deschis la noi provocări, îmi place să am un plan pentru tot, încerc să mă dedic din ce în ce mai mult pentru ceea ce iubesc (alergarea)! Pe plan sportiv, practic atletismul de 3 ani, reușind să mă clasez pe podium la peste jumătate din concursurile la care am participat.E abia începutul…” 

Istvan Szokolszky

”În prezent sunt sportiv de anduranță, ultraalergător și ultratriatlonist . Am debutat cu Arte Marțiale iar după 23 de ani de activitate în acest domeniu am trecut la alpinism clasic iar după aceea la alergare și la triatlon. Astfel s-au adunat peste 35 de ani de activitate sportivă neîntreruptă în care am descoperit valoarea sportului. Filosofia Artelor Marțiale m-a învățat să depășesc obstacolele în sportul de anduranță și a devenit stil de viață. Pe lângă practica zilnică, învăț și mă calific în permanență pentru a oferi servicii de calitate și actualizate la cele mai recente cercetări de specialitate. Am alergat peste 60 de maratoane, 30 ultramaratoane, 30 triatloane pe distanță scurtă, 3 curse de Ironman și 2 curse de Dublu Ironman.”

Despre Apuseni4Ultra

Povestea începre prin martie (în izolare),zile întregi am studiat hărți și mă găndeam la ce ar putea să mă țină motivat să alerg! Inițial m-am gândit la o idee mai veche care suna cam așa ”Arc peste Carpați”, dar am zis să restrâng puțin numărul de kilometrii, elevație, etc. . Și așa am descoperit că Sovereșan Andrei nu a alergat toate grupările Carpatice…a rămas ceva, a rămas un munte ce îl aveam în spatele casei! După lungi căutări am ajuns la concluzia că nu a mai făcut nimeni asta până acum, mai ales într-un interval așa scurt de timp! Nu am mai stat pe gânduri și am început să caut trasee care să îmi îndeplinească cerințele! Am ajuns la ”Apuseni4Ultra” în 320km, 4 zile, +9500mu elevație!

Data evenimentului: 30 iulie-2 august

Data prezentării evenimentului: 29 iulie, sala de conferințe Zlatna(ședință tehnică). Plecare: Zlatna, ora 08:00. Sosire: Zlatna, ora 20:00.Distanță: aprox. 320km. Elevație: +9000m.Orele pot suferi modificări!

Short itinerary:

Zlatna-Pasul Bucium-Pasul Buceş-Vârful Găina-Vârtop-Padiş-Cabana Vlădeasa-Răchiţele-Beliş-Muntele Mare-Sălciua de Jos-Râmetea-Întregalde-Refugiul Săruni-Zlatna.

Cauza caritabilă

Acest lucru a fost posibil datorită ong-ului totul este posibil.  Ne-am dorit să asociem și o componentă caritabilă acestui eveniment. Pentru noi sănătatea este foarte importantă, iar atunci când vine vorba de copii, considerăm că aceștia reprezintă una din categoriile cele mai vulnerabile, categorie către care noi am hotărât să îndreptăm toată atenția. Am ales Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia, datorită faptului că Viorel este din această zonă, însă și pentru că munca depusă de oamenii de aici este una extrem de valoroasă și cu rezultate de excepție. 

Centrul Maria Beatrice

Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia ajută sute de copii cu paralizii cerebrale sau accidentați din întreaga țară, să meargă, să vorbească sau cel puțin familiile lor să spere asta. Complexul socio-medical a fost fondat în 2012 de către Profesorii Iulia și Sebastian Onac, părinții Mariei Beatrice, fetița care nu poate merge și nici nu vorbește. Familia a căutat să dea sens unei tragedii și să schimbe soarta, iar acum copila Maria Beatrice și Centrul ce-i poartă numele cresc împreună. Centrul Maria Beatrice totalizează astăzi 1.000 mp de terapie distribuită pe 24 săli funcționale. 43 de angajați deservesc anual peste 500 de copii beneficiari, asigurând zilnic terapie pentru 70 de copii din Alba Iulia, jud. Alba și din țară, cu un total de 300 de ședințe de recuperare pe zi.

Ne vor ajuta:

ON Running Romania, Alpin Expe, High Energy Romania, Consiliu Judetean Alba, ATE Trascau Corp Zlatna, TOTUL este posibil.

Mai multe detalii despre eveniment:

Pagina de Facebook : https://www.facebook.com/apuseni4ultra/

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23254 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*