Tabăra de programare „CoderDojo” , la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Evenimentul e destinat copiilor între 7 și 17 ani

universitatea 1 decembrieÎn perioada 24–31 iulie 2016, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este gazda celei de-a treia ediții a taberei de programare „CoderDojo Romania Summer Camp”.

Tabăra este destinată copiilor cu vârste între 7 și 17 ani, care vor învăța alături de mentori – profesori, studenți și specialiști din mediul privat – să gândească și să dezvolte aplicații și jocuri, dar și să lucreze în echipă, să vorbească în public sau să-și gestioneze timpul. La această ediție, participanții provin de la 14 dojo-uri din 6 localități din România, din Chișinău (Moldova), Izmir (Turcia), Vrsac și Banatsko Novo Selo (Serbia).

Pentru cei mai mici, tabăra este un prilej de a înțelege principiile de bază ale programării calculatoarelor, folosind sisteme special destinate copiilor (Scratch), iar cei mai experimentați își pot dezvolta proiectele personale sau pot învăța un limbaj nou de programare, dar și aplicații precum Adobe Photoshop.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Banat IT din Timișoara, care dorește să sprijine dezvoltarea domeniului IT, prin proiecte de colaborare între școli, universități și firme din domeniu.

Tabăra se dorește, de asemenea, a fi continuată, începând din toamnă, prin dezvoltarea, în Alba Iulia, a unui „CoderDojo” local – un club de programare pentru elevi – care să se alăture rețelei deja existente în România (Arad, București, Cluj, Oradea, Iași, Timișoara etc.).

„CoderDojo” (www.coderdojo.com) este o inițiativă globală, dedicată educației în domeniul programării, implementat în peste 60 țări, într-o abordare gratuită, deschisă, informală, incluzivă, bazată pe implicarea voluntară, ca mentori, a unor actuali și viitor profesioniști IT.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 25 iulie 2016, ora 9.30 în Amfiteatrul A9.

Conf. univ. dr. Corina Rotar

Decan, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21072 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*