Sute de șoferi din Alba, sancționați pentru depăşirea limitei legale de viteză

Peste 350 de şoferi au fost sancţionaţi, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, pentru a preveni implicarea în accidente rutiere. 

În perioada 05 – 06 octombrie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Au fost folosite 14 aparate radar, între care două funcţionează pe baza undelor laser (pistol radar), care au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 530 de autovehicule și au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 378 de conducători auto, din care 225 au depăşit limita legală de viteză. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 100.645 lei. Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de doi conducători auto, care au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteză ce depășea cu peste 50 de kilometri/oră limita maximă admisă. În cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni, toate la regimul rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

 

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

 

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să nu depăşiţi limita legală de viteză!

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, vor continua.

 

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*