Sute de pietoni din Alba, amendați de poliție. Acțiunea este în desfășurare, așa că circulați cu ATENȚIE!

În săptămâna precedentă, poliţiştii din Alba au sancţionat 278 de pietoni ce au fost depistaţi în timp ce traversau strada prin loc nepermis sau circulau neregulamentar. Acţiunile pentru creşterea siguranței rutiere vor continua.

În perioada 6 – 12 noiembrie 2017, poliţiştii rutieri din Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfășurat, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor datorate nerespectării, de către pietoni, a regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 278 de pietoni care nu au respectat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre aceştia, 261 s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, iar 17 au fost sancţionaţi pentru că circulau, pe partea carosabilă, fără a respecte normele legale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 21.170 lei.

În perioada 13 – 19 noiembrie 2017, poliţiştii din judeţul Alba vor intensifica acţiunile dedicate siguranţei rutiere, scopul fiind prevenirea accidentelor şi depistarea celor care pun în pericol siguranţa traficului.

Astfel, luni, 13 noiembrie polițiștii  rutieri şi de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor dar şi combaterii neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie a.c., acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. De asemenea, conducătorii auto ce vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice, vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează  sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, urmând ca aparatele radar să fie folosite la capacitate maximă.

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19551 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*