Sute de oameni ai legii angrenati in actiunea „Alba in siguranta”

In baza Planului de acţiune „Alba în siguranţă”, elaborat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, efective de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat şi desfăşurat, in data de 21 septembrie, o acţiune pe raza întregului județ.Acţiunea a fost organizată pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, crearea cadrului operaţional necesar diminuării riscului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură împotriva patrimoniului.În acţiune au fost angrenaţi 230 de poliţişti, dintre care 64 de poliţie rutieră, 162 poliţiştii din structurile de ordine şi siguranţă publică şi 4 din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba dar şi 14 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba. Pentru executarea unor activităţi specifice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a primit sprijin cu câte 2 echipaje de poliţie rutieră, formate din câte 2 poliţişti fiecare de la inspectoratele de poliţie Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu.

În cadrul acţiunii au fost constatate 17 infracţiuni dintre care 10 de natură judiciară, 6 la regimul circulaţiei rutiere şi o infracţiune de altă natură, pentru care sunt cercetate 26 de persoane. Dintre cele 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 2 infracţiuni au fost de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 au fost infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui auto neînmatriculat. Pentru diverse încălcări ale normelor legale polițiștii au aplicat 746 de sancțiuni contravenționale. Astfel de acţiuni, menite să asigure creşterea autorităţii poliţiei, respectarea legii, prevenirea şi combaterea faptelor sociale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier şi asigurarea respectării legii, care reprezintă priorităţi ale poliţiei,  vor mai fi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi în perioada următoare. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează tuturor persoanelor rugămintea de a respecta legile şi normele de conviețuire socială, ordinea si liniștea publică si mediul inconjurator.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23254 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. zilnic ar trebuii facut asa ceva!
    sunt multi care nu merita sa detina permis de conducere! sunt multi care au masiniile praf! iesiti mai des for God sake!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*