Sute de călători din Alba Iulia, localnici, dar și turiști, vor avea parte de o surpriză inedită de 8 martie. Trebuie doar să facă un tur al orașului cu autobuzul

autobusul cu scrisoriÎn era mesajelor trimise pe email, rețele sociale sau prin SMS, două tinere ne îndeamnă să trimitem scrisori ca pe vremea bunicilor: scrise de mână, cu stiloul și sigilate.

Astfel de epistole vor descoperi cei care aleg să circule, de 8 martie 2017, în Alba Iulia, cu autobuzele Societății de Transport Public(STP). Unul dintre autobuze va găzdui o adevărată expoziție de scrisori. Un număr de 300 de scrisori scrise de mână vor decora scaunele și ferestrele mijlocului de transport în comun.

După ce va deschide scrisoarea și va citi mesajul,  fiecare călător este încurajat, fie să păstreze scrisoarea, fie să o lase pentru alt cititor curios. Este, până la urmă, o metodă inedită de a ne smulge un zâmbet la primele ore ale dimineții, când, probabil, fiecare e mai preocupat de problemele cotidiene.

Autobuzul cu scrisori „călătoare“ va circula pe traseul Gară-Cetate-Cartier Ampoi III- Centru-Gară. Pentru a vă bucura de frumusețea scrisorilor, trebuie să fiți matinali, întrucât  autobuzul pornește pe traseul amintit la ora 08.00.

Evenimentul este organizat de Asociația „Arta nu mușcă“ (prin LivrezDragoste.ro-Atelierul de scrisori) și Primăria Municipiului Alba Iulia și are scopul de a experimenta spațiile publice într-un mod creativ.

Responsabile de relansarea scrisului de mână, ca formă elegantă de comunicare, sunt două tinere din București, Cristina Dobrescu şi de Loredana Munteanu. Se întâmpla în urmă cu doi ani. De atunci, sute de scrisori scrise de ele au „călătorit“ cu metroul, tramvaiul, trenul.

„Inevitabil, cu toţii folosim internetul şi telefonul,  însă, din când în când, recomandăm să surprindem oamenii frumoşi din viaţa noastră cu o astfel de surpriză. Ce-i drept, e un gest mărunt, dar care face diferenţa. Să ne imaginăm că un mesaj virtual sau un SMS se mai şterge, dar o scrisoare se păstrează mai multă vreme“, argumentează cele două tinere.

În Alba Iulia, evenimentul se desfășoară în contextul proiectului „Interactive Cities“,  în cadrul căruia Primăria Municipiului este partener. Proiectul este  finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european de cooperare interregională URBACT III (2014-2020). Este proiectul prin care Alba Iulia se pune la dispoziția românilor și străinilor, turiști sau localnici, cu toate instrumentele necesare pentru a le ușura și amplifica bucuria experienței.

Nicu Neag

www.viziteazaalbaiulia.ro

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21769 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*