“Suntem părinţi informaţi”, proiect local de prevenire a consumului de droguri adresat familiilor, derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba

droguriAgenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba (CPECA), implementează, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, proiectul local „Suntem părinţi informaţi”, proiect de formare a abilităţilor educative privind prevenirea consumului substanţelor cu proprietăţi psihoactive, adresat famiilor – părinţii copiilor şi tinerilor care accesează serviciile Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba – Secţia Împrumut Literatură pentru Copii.

Obiectivul general îl reprezintă creşterea factorilor familiali de protecţie în consumul substanţelor cu proprietăţi psihoactive la copii şi tineri cu vârste între 10-18 ani, prin organizarea, în perioada octombrie 2016 – august 2017, a unor activităţi de prevenire şi formare de abilităţi cu 200 de părinţi ai copiilor şi tinerilor care accesează serviciile Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.

În cadrul proiectului, specialiştii CPECA Alba vor desfăşura activităţi pentru îmbunătăţirea abilităţilor educative (întâlniri organizate cu grupuri de părinţi), precum şi activităţi de prevenire pentru oferirea unor informaţii de specialitate şi pentru sensibilizare în ceea ce priveşte consecinţele consumului substanţelor cu proprietăţi psihoactive (amenajarea unor standuri informative şi panotaj pe holul Bibliotecii), adresate grupului ţintă vizat. Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 3, din Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.2. obiectiv specific 2. cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv, dezvoltarea rolului proactiv al famiiilor în viaţa copiilor în vederea formării sau întăririi abilităţilor pentru creşterea infuenţei factorilor de protecţie, activitatea 2.2. Implementarea la nivelul judeţului Alba a unui proiect naţional de formare de abilităţi educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*