Substanţe de protecţia plantelor, confiscate de la o firmă din Alba Iulia

Mircea Trifu

În urma unui control la o societate comercială specializată în comercializarea de produse de protecţia plantelor, poliţiştii au confiscat peste 280 de litri de substanțe ce aveau termenul de valabilitate expirat. A fost întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

La data de 15 mai 2018, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au efectuat un control la o societate comercială din Alba Iulia, specializată în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că societate oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului efectuat în depozitul societăţii, au fost găsite 375 de recipiente cu substanţe fertilizante şi erbicide, ce aveau termenul de valabilitate expirat.

Poliţiştii au indisponibilizat, în total, 287,5 litri de astfel de substanţe şi au întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de  neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22557 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*