Studenții basarabeni din Alba Iulia au promovat transportul ecologic. Marș pe biciclete sub deviza „NU poluării, DA unui mediu sănătos!”

basarabeni alba iuliaSâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 11:00, Organizația Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia a desfășurat un marș pe biciclete pentru promovarea și încurajarea transportului ecologic, a mersului pe jos și optarea pentru un mediu sănătos. La acțiune au participat în jur de 20 de studenți.

„Totul a avut loc într-un mod organizat tocmai pentru ca oamenii să înțeleagă mesajul că pledăm pentru un mediu curat și mai puțin poluat. În același timp, ne-am bucurat de supravegherea unui echipaj de jandarmi, dar și a poliției rutiere care au coordonat circulația la intersecții pentru a  acorda prioritate bicicliștilor. Considerăm că este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur. Am avut certitudinea că putem contribui printr-un astfel de manifest, cât de cât la reducerea gradului de poluare a atmosferei. Doar prin implicarea fiecăruia dintre noi putem ajunge la un rezultat. Spune NU poluării, spune DA unui mediu sănătos”, au precizat organizatorii acțiunii.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19060 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*