Stirea ta pe ProAlba: Apa care ne tine in viata

În urmă cu câteva luni s-a tot vorbit în presa locală de serviciile pe care trebuie să le achităm la APA CTTA (atât ca persoane fizice cât şi ca persoane juridice). Acum că s-au liniştit în acest sens apele, (lipsind chiar!), mă gândeam că poate ar trebui să cerem din nou explicaţii sau mai bine zis să cerem sprijinul unor autorităţi competente. Poate Protecţiei Consumatorului sau aleşilor noştri!

Cu toţii ştim că e secetă mare în ţară. S-au uscat aproape toate culturile, s-a crăpat pământul, au secat apele…şi totuşi coeficientul de plată pentru “apa meteo” care ni se facturează este extrem de mare! (0,1026 mc/mp aferent facturii emise în luna iunie!). Iar preţurile… ce să mai vorbim ? Plătim pentru „evacuare canal” suma aproape egală cu a unui metru cub de apă potabilă; exact acelaşi preţ îl plătim  şi pentru apa meteo!

Sunt convinsă că reprezentanţii furnizorilor acestor servicii ne vor cita din Regulamentele, Ordinele, Hotărârile, Legile sau cum s-or mai numi ele, şi nu se va schimba nicio factură, va trebui să plătim acele sume exagerate…

Conform Hotărârii nr. 9/26.02.2010, art.1, lit.c, ştim  ”apa uzată provenită din precipitaţii şi preluată în sistemul de canalizare exploatat de Operatorul Regional se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică comunicată de A.N.M. pentru luna anterioară emiterii facturii, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator…”  Dar mai ştim şi că nu e normal! De fapt ce mai e normal ?!?

Şi o vom duce aşa la infinit ?!? Până când ? Cât ne vom mai chinui, cât ne vom mai plânge între noi neajunsurile şi cât vom mai tăia în fiecare zi din puţinul şi foarte strictul necesar pe care nici nu se poate spune ca nil mai permitem ???

 Nota:acest articol a fost scris de albaiulianca Miruna, una dintre cititoarele www.proalba.ro

бесплатное поисковое продвижение сайтавидео о взломе

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18857 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*