Stii sa alegi modelul de masina de spalat potrivit? Specialistii te sfatuiesc!

Unul dintre cele mai indispensabile aparate electrocasnice este fara doar si poate masina de spalat rufe. Alegerea modelului potrivit poate reprezenta o decizie complicata avand in vedere faptul ca ofertele de piata sunt variate. Utilizatorii trebuie sa aleaga acel produs care sa corespunda necesitatilor zilnice si care sa aiba un raport calitate-pret mai mult decat avantajos.

Cele mai importante aspecte ale unei masini de spalat rufe

  • Consumul de energie – o masina de spalat trebuie sa aiba in primul rand un consum redus de energie electrica avand in vedere faptul ca este utilizata in mod constant. Specialistii de la OnlineReview.ro recomanda achizitionarea unui model care sa se incadreze in clasa energetica A+++. Facturile de curent vor ramane constante, iar gospodinele vor reusi chiar sa economiseasca niste banuti.
  • Programele de spalare – un numar cat mai mare al programelor de spalare reprezinta un criteriu esential. O masina de spalat buna ar trebui sa aiba programe pentru hainele bebelusilor, pentru articolele sport, dar si programe scurte de spalare sau programe pentru improspatarea hainelor purtate doar o singura data.
  • Functii adiacente – si acestea sunt extrem de importante, iar printre cele mai des intalnite se numara functia antisifonare esentiala in special in cazul camasilor, dar si functia clatire suplimentara sau prespalare.
  • Numarul rotatiilor – acestea variaza intre 1000-1400, insa fiecare program in parte permite selectarea numarului de rotatii dorit in functie de materialul hainelor.
  • Capacitatea de incarcare – acest criteriu se refera la numarul de kg de haine pe care o masina le poate spala intr-un singur ciclu de spalare. Exista masini cu o capacitate de 4-5 kg care sunt foarte mici si sunt destinate persoanelor singure care locuiesc intr-un spatiu mic, exista masini de 6-7 kg acestea fiind cele mai potrivite pentru familiile formate din 3 membrii si exista masini de 9 kg. Acestea din urma sunt destul de voluminoase asa ca necesita un spatiu mai mare de depozitare.
  • Nivelul zgomotului – pentru ca intregul proces de spalare sa se realizeze in cei mai silentiosi termeni, o masina de spalat ar trebui sa aiba un nivel al zgomotului cuprins intre 50-60 dB.

Viitorii clienti ar trebui sa analizeze atent caracteristicile tehnice pentru a stabili care model este cel mai aproape de nevoile lor. Specialistii de la www.OnlineReview.ro sunt de parere ca o masina noua si moderna trebuie sa dispuna si de functia de uscator. In felul acesta rufele sunt gata uscate si pregatite pentru a fi calcate. O astfel de functie este utila oamenilor care nu au la dispozitie un spatiu generos pentru uscarea rufelor, dar si oamenilor care nu au timp de pierdut.

Pentru ca masina de spalat rufe sa reziste o perioada cat mai indelungata de timp, utilizatorii trebuie sa instaleze un filtru magnetic anticalcar care ajuta la filtrarea apei si la eliminarea depunerilor de calcar. In felul acesta, durata de viata a produsului este prelungita, iar costurile reparatilor sunt vizibil diminuate. Mai mult decat atat, masina de spalat nu trebuie incarcata pana la refuz cu haine pentru ca aceasta actiune pune o presiune suplimentara asupra motorului care va ajunge sa se uzeze.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19953 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*