Statuia lui Lucian Blaga, din Lancrăm, a fost vandalizată. “Pe soclul din spatele statuii, în obscuritatea anonimatului, au fost înscrise cuvinte triviale.”

statuie lucian blaga„Cu tristețe profundă vă confirmăm faptul că statuia lui Lucian Blaga, situată la intrarea în Lancrăm, a fost ținta unor gesturi inexplicabile, care ne-au stârnit indignarea. Pe soclul din spatele statuii, în obscuritatea anonimatului, au fost înscrise cuvinte triviale. A fost sesizată Poliția Locală și am intervenit cu maximă urgență pentru îndepărtarea înscrisurilor.

După aceste zile pe care le-am dăruit, cu profund respect, omagierii personalității marelui poet și filosof, Lucian Blaga, trebuie să reacționăm și să transmitem un mesaj puternic societății românești.

În cadrul unui eveniment solemn, duminică dimineața, au fost depuse flori la statuia lui Blaga. Toate evenimentele din cadrul Festivalului Internațional Lucian Blaga au fost create și dăruite cu drag oamenilor, pentru a ni-l apropia pe Blaga, pentru a-l simți ca o moștenire sfântă a sufletului românesc. Acest gest nu va strivi coroloa de minuni și nici nu va șterge pașii poetului care au trecut prin Lancrăm, sfințind locul. Întunericul unora…

Atitudinea noastră ca autoritate locală a fost aceea de a interveni cu maximă urgență pentru a îndepărta urmele acestui gest reprobabil. Din acest punct, instituțiile care apără ordinea și liniștea publică, patrimoniul local, vor lua toate măsurile care se impun pentru a nu mai fi în postura de a consemna acest acest gen de întâmplări. În același timp, așteptăm și reacția comunității locale, solidaritatea în a apăra valorile umane și materiale care ne aparțin tuturor. Din păcate, nu este un secret faptul că în cursul nopții de sâmbătă spre duminică au fost distruse și o parte din florile care înfrumusețează podul peste râul Sebeș. ” , au transmis reprezentanții Primăriei Sebeș.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 15859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*